Sök i den här bloggen

Translate

lördag 31 augusti 2024

"Inlarmad" av Jessica Krabbe

Nja... det blir betyget för "Inlarmad" av Jessica Krabbe. Visst, det är en charmig miljö och rara karaktärer, men det är inte spännande och det blir bitvis ganska naivt. Jag tyckte bättre om första delen i den här serien ("Inblåst") även om inte heller den imponerade jättemycket. Jag skulle inte dra det så långt att böckerna är dåliga för jag lyssnade faktiskt ut båda två, men det finns mer spännande böcker på marknaden 💜 Ljudboken är uppläst av Sofia Berntson och den är 8 timmar och 43 minuter lång.

"Inlarmad" är den andra delen i Vingaserien och framtiden får utvisa ifall jag kommer att fortsätta följa den.

torsdag 29 augusti 2024

"Fostrad" av Malin Sanglert

Den tredje delen i Arvserien av Malin Sanglert heter "Fostrad" och den är väldigt, väldigt bra 🤍 Jag älskade den första boken, tyckte den andra dippade lite men nu är jag tillbaka till att vara imponerad 🖤 Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 8 timmar och 2 minuter lång.

Jag gillar verkligen deckare som är lite kluriga och som överraskar under storyns gång och det levereras verkligen i "Fostrad" 🤍 Jag tycker att alla tre böckerna är läsvärda och som vanligt hittar ni mer om de tidigare delarna här på bloggen. 

måndag 26 augusti 2024

"Kodnamn skuld" av Mikael Ressem

Nu var det ett tag sedan jag lyssnade på något av Mikael Ressem så när jag såg att det kommit en ny bok av honom blev jag väldigt glad 🧡 "Kodnamn skuld" är den sjätte delen i serien Sjukvårdens nationella insatsgrupp och den är lika underhållande och spännande som de tidigare delarna 🔥 Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 9 timmar och 58 minuter lång.

Om ni söker på författarens namn i sökrutan ovan hittar ni en massa böcker av honom. De flesta väldigt läsvärda och det beror mycket på att Ressem är skicklig på karaktärer och att blanda in humor i spänningen. Det gäller såklart "Kodnamn skuld" också 💙

lördag 24 augusti 2024

"Tolv otämjda hästar" av Anne Holt (originaltitel: "Tolv utemte hester")

Anne Holt har gjort det igen 💙 "Tolv otämjda hästar" är den tolfte boken om Hanne Wilhelmsen och den är precis lika bra som alla de tidigare delarna i serien. Det är intressant, aktuellt, spännande och karaktärer som fängslar - helt enkelt allt som en bra deckare ska ha 🤍 Anne Holt har en förmåga att berätta på ett sätt som gör det svårt att ta en paus och hon lyckas alltid överraska (i alla fall mig) eftersom hon kan ta död på vilken karaktär som helst... En är aldrig säker på vilka som får fortsätta hänga med till nästa bok. Ljudboken är uppläst av Magnus Roosmann och den är 17 timmar och 20 minuter lång. 

Jag rekommenderar varmt "Tolv otämjda hästar" och alla de tidigare böckerna i serien. Ni hittar mer om dem och andra bra böcker av den här författaren genom att söka på hennes namn i sökrutan ovan 🖤

fredag 23 augusti 2024

"Syndafallet" av Johannes Selåker

Nej, nej, nej... vilken besvikelse den här boken är 💤 Ja jag somnade ifrån lyssnandet flera gånger och till slut brydde jag mig inte ens om att försöka hitta tillbaka till stunden där jag gjorde det för jag hade tappat intresset för handlingen helt. "Syndafallet" är den andra delen i Johannes Selåkers serie Blodslinjen och till skillnad från första delen, "Fräls oss ifrån ondo", så är den ointressant, rörig och tråkig. Ljudboken är uppläst av Magnus Roosmann och den är hela 19 timmar och 36 minuter lång. 

Det är inte alls kul att såga en bok på det här sättet men jag kan inte rekommendera den över huvudtaget... och tyvärr så är det nu osäkert om jag kommer fortsätta följa serien och Selma Halilovic framöver. Men söker ni på författarens namn i sökrutan ovan så hittar ni andra läsvärda böcker av honom 🧡

torsdag 22 augusti 2024

"De utvalda" av Helena Kubicek Boye

Den här boken har funnits i min digitala bokhylla sedan den kom ut, vilket är ett tag sedan, och nu har jag äntligen lyssnat på den. "De utvalda" är den första delen i serien Profileraren av Helena Kubicek Boye och jag tycker att det är en spännande deckare som absolut är värd att läsas eller lyssnas på 🖤 Ljudboken är uppläst av Jessica Liedberg och den är 9 timmar och 42 minuter lång.

Jag vet inte varför det har tagit så lång tid för mig att lyssna på den här boken för jag har läst och lyssnat på många välskrivna och bra böcker av den här författaren (ni hittar mer om dem genom att söka på hennes namn i sökrutan ovan), men bättre sent än aldrig... Handlingen i den här boken utspelar sig i ett vintrigt Malmö och på något sätt kändes det passande trots att sommaren inte riktigt är slut för nu börjar det kännas lite som höst ute... 🍁🍂

tisdag 20 augusti 2024

"Domen" av Jørgen Jæger (originaltitel: "Dommen")

Jag har lyssnat på många böcker av Jørgen Jæger denna sommar och nu har jag lyssnat på ännu en. Den här gången är det inte en äldre bok utan den senaste i serien om Ole Vik och Cecilie Hopen (på svenska). "Domen" är den tionde delen och jag tycker att det är en riktigt spännande och välskriven deckare, precis som de tidigare delarna 💚 Ljudboken är uppläst av Magnus Roosmann och den är 14 timmar och 56 minuter lång.

Jag rekommenderar varmt den här boken och alla tidigare delar i serien för det är verkligen högklassiga deckare med spännande intriger och intressanta karaktärer 🤎 Ni hittar mer om de andra böckerna genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan.

söndag 18 augusti 2024

"Mord i kräftornas tid" av Anna Ihrén

Första delen i en ny serie av Anna Ihrén finns nu att läsa eller lyssna på. Den heter "Mord i kräftornas tid" och det är en mysdeckare där relationer och känslor är mer i fokus än själva mordhistorien. Just när det kommer till den här genren är det ju inte så konstigt men kanske hade jag hoppats på lite mer spänning. Trots det så tycker jag att boken är helt okej och gillar man mysdeckare så ska man läsa eller lyssna på den 💙 Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 8 timmar och 7 minuter lång.

"Mord i kräftornas tid" är första delen i serien Skärgårdspolisen 🦞 Även om jag nu inte golvades av den här boken så är jag nyfiken på hur det fortsätter så jag kommer absolut att lyssna på nästa bok också 🤍 Vill ni ha fler tips på läsvärda böcker av den här författaren så söker ni bara på hennes namn i sökruta ovan. 

fredag 16 augusti 2024

"Dalens djup" av Hannah A. Helseth

Efter att ha funnits på min att läsa-lista ett tag blev det till slut av att jag lyssnade på "Dalens djup" av Hannah A. Helseth. Boken är den här författarens debutroman och jag tycker att den är så pass bra att jag gärna lyssnar på fler böcker av henne 🤎 Som läsare får man följa med den medelålders poliskommissarien Asbjörn Kilde när han försöker lösa ett brott där hans dotter befinner sig i händelsernas centrum. Ljudboken är uppläst av Charlotta Jonsson och den är 11 timmar och 42 minuter lång.

Jag rekommenderar "Dalens djup" till alla som gillar spännande deckare där tempot inte är skyhögt. Det vägs å andra sidan upp av intressanta karaktärer, en för handlingen passande miljö och en story som fängslar. Jag ger inte boken ett toppbetyg utan det blir godkänt med minst ett plus efter 🧡

onsdag 14 augusti 2024

"Gå över lik" av Anna Jansson

Jag gillar verkligen Anna Janssons serie Bergslagens blå och i förra veckan kom den senaste delen "Gå över lik". Den här boken är precis lika spännande och bra som de tidigare delarna i serien och jag rekommenderar den varmt 💛 Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 11 timmar och 26 minuter lång.

"Gå över lik" är den sjätte delen i serien och jag tycker att böckerna bara blir bättre och bättre ju fler jag lyssnar på. Ett genialt drag enligt mig är att en karaktär försvinner och en ny tillkommer emellanåt. I mina ögon gör det att jag lyckas hålla intresset uppe ännu mer för jag vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig under handlingens gång. Har ni mot all förmodan missat den här serien fram till nu så är det dags att börja läsa eller lyssna på den nu💥 Genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan kan ni läsa mer om de tidigare delarna i serien.

måndag 12 augusti 2024

"Kroppen i Issjödalen" av Karin Färnlöf Clarin

En av böckerna som jag i väntan på nya spännande böcker plockat ur min digitala bokhylla är "Kroppen i Issjödalen" av Karin Färnlöf Clarin. Boken är den tredje delen i serien Gällivaremorden och jag tycker att den håller samma klass som de tidigare delarna (vilka ni kan läsa om genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan). Jag gillar karaktärerna och storyn är både spännande och lite överraskande på sina ställen 💙 Ljudboken är uppläst av Maria Lyckow och den är 8 timmar och 43 minuter lång. 

Det går att läsa eller lyssna på "Kroppen i Issjödalen" som en fristående bok men jag rekommenderar att ni börjar med första boken och läser dem i turordning, om ni inte redan gjort det förstås 🦌

lördag 10 augusti 2024

"Allt du vill dölja" av Hanna Lönnroth

Jag har klagat på att det inte kommer så många nyheter på deckarfronten för tillfället, men den här boken är ett av undantagen 💥 "Allt du vill dölja" av Hanna Lönnroth är en väldigt välskriven och mycket spännande deckare som hade mig fast från start. Boken var så bra att jag tog en paus från OS (vilket säger mycket när det kommer till mig) och lyssnade ut den utan avbrott 💙 Ljudboken är uppläst av Mirja Turestedt och den är 9 timmar och 46 minuter lång. 

"Allt du vill dölja" är psykologisk spänning när den är som bäst så gillar ni den genren så är den här boken ett utmärkt val 💛

torsdag 8 augusti 2024

"A - Mörkret ljuger alltid" av Lars Thomassen (originaltitel: "A - Mørket lyver altid")

Jag tycker att det är väldigt dåligt med intressanta deckarnyheter för tillfället (med ett och annat undantag som ni kunnat läsa om här) så därför har jag fortsatt att kolla vad jag har i min digitala bokhylla och plockat böcker därifrån. Nu blev det "A - Mörkret ljuger alltid" av Lars Thomassen och jag tycker att det är en spännande och bra deckare som absolut ger mersmak 🤍 Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 11 timmar och 5 minuter lång. 

"A - Mörkret ljuger alltid" är den första delen i Alfabetsserien där Asger Hartvig och Iben Brahms löser brott tillsammans. Jag kommer nog att fortsätta följa deras äventyr framöver 🤎

tisdag 6 augusti 2024

"Skuggriket" av Kim Faber och Janni Pedersen (originaltitel: "Skyggeriget")

Jag lyssnade på "Skuggriket" av Kim Faber och Janni Pedersen lite snabbare än jag trodde. Det har varit lite ont om deckarnyheter som lockat mig de senaste dagarna så då gav jag mig på den här boken direkt. Det är faktiskt med glädje jag kan säga att det för en gångs skull när det gäller den här serien gick fort att komma in i handlingen och jag tycker att det är en spännande och bra deckare 💛 Ljudboken är uppläst av Niklas Falk och den är 12 timmar och 44 minuter lång. 

"Skuggriket" är den fjärde delen i serien om Martin Juncker och som vanligt hittar ni mer om de tidigare delarna här på bloggen genom att söka på författarnas namn i sökrutan ovan. Det går att läsa eller lyssna på "Skuggriket" som fristående bok men jag tror att man får ut mer av den om man har läst/lyssnat på de tidigare delarna innan. 

måndag 5 augusti 2024

"Tretton" av Steve Cavanagh (originaltitel: "Thirteen")

Den här boken blev jag väldigt nyfiken på då jag såg betygen och omdömena som den hade fått och jisses vad bra och välskriven den är 💛 Och just därför känns det ju extra kul att "Tretton" av Steve Cavanagh är den första delen i serien Advokat Eddie Flynn 🤍 Handlingen är skickligt berättad och spänningen stegras hela tiden. Tempot är högt och det kommer en och annan överraskning som gör helheten väldigt väldigt bra 🩵 Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är och den är 15 timmar och 12 minuter lång. 

Jag rekommenderar varmt "Tretton" och ser med spänning fram emot nästa bok i den här serien 🩵

söndag 4 augusti 2024

"Riddarkorset" av Jørgen Jæger (originaltitel: "Ridderkorset")

Jag fortsätter att lyssna på Jørgen Jægers första böcker i serien om Ole Vik och Cecilie Hopen vartefter de kommer ut på svenska. Den senaste utgivna är den fjärde delen i serien och den heter "Riddarkorset" och jag tycker att det är en av de bättre böckerna i hela serien 💚 Det är spännande och intressant och karaktärerna är det ju länge sedan jag fastnade för så jag ger ett väldigt högt betyg till den här boken 💙 Ljudboken är uppläst av Magnus Roosmann och den är 17 timmar och 49 minuter lång. 

Ni kan läsa mer om alla böcker i den här serien som getts ut på svenska genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan. Själv ser jag fram emot att få fortsätt följa Vik och Hopen framöver 🧸🤍

fredag 2 augusti 2024

"Dödens hand" av Lena Ljungdahl och Anna Jinghede

Som jag nämnt i tidigare inlägg så har jag lyssnat på "Dödens hand", som är den andra delen i Nikki Kahn-serien av Lena Ljungdahl och Anna Jinghede. Precis som första boken så är det en helt okej deckare som är spännande och hyggligt läsvärd, men jag tycker fortfarande att den där extra kryddan för ett toppenbetyg saknas 🚗💦 Ljudboken är uppläst av Eva Röse och den är 12 timmar och 8 minuter lång.

Efter att ha lyssnat på två delar i serien nu utan att riktigt fastnat för varken karaktärer eller berättande så får jag helt enkelt se om jag kommer att fortsätta följa den. Som vanligt kommer det bero på hur konkurrensen ser ut 🩸

torsdag 1 augusti 2024

"Änkan" av Helene Flood (originaltitel: "Enken")

💙 Det är mitt i OS i Paris och mitt fokus ligger verkligen på det just nu, men jag får stunder att lyssna på böcker emellanåt och det finns också några sedan tidigare schemalagda inlägg som kommer att dyka upp här framöver. 💛

"Änkan" av Helene Flood har funnits i min digitala bokhylla ett tag nu och till sist blev det av att jag lyssnade på den och det är jag jublande glad över nu 💛 Jag tycker att det är en väldigt välskriven bok med psykologisk spänning som kryper på en i sakta mak. Dessutom bjuder den på överraskningar hela vägen till sista stavelsen. Detta är med andra ord en toppenbok 🔥 Ljudboken är uppläst av Marie Richardson och den är 9 timmar och 8 minuter lång.

Det är så kul att bli positivt överraskad av en bok som man inte har superhöga förväntningar på och det blev jag verkligen av "Änkan". Som ni förstår så rekommenderar jag varmt den här boken till alla som gillar nervkittlande spänning i lugnt tempo 🧡 Jag vill definitivt lyssna på fler böcker av den här författaren!