Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 19 augusti 2021

"Campingmorden" av Mikael Ressem

Nu har den trettonde boken i serien om ambulanssjuksköterskan Erik Sandström kommit och som vanligt kan jag inte låta bli att lyssna. Jag tycker att den här serien är så underhållande med sina karaktärer och spektakulära fall. Mikael Ressem har verkligen lyckats skapa något unikt som sticker ut i mängden av deckare. Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg (som bidrar till att göra serien ännu bättre) och den är 7 timmar och 54 minuter lång. 

Det är sista passet innan semestern och ordningspolisen Patrik Andréasson och hans kollega Janne påträffar en död man som har hängt sig med en tältlina på en camping utanför Gävle. Dagen efter, på en camping i Oskarshamn, hittar ambulanssjuksköterskan Erik Sandström och hans flickvän och kollega Karin Prestberg även de en död man, hängd i en tältlina. De är omedvetna om vad Patrik och Janne varit med om men när de sammanstrålar på Böda camping och ytterligare en hängd man påträffas inser de att de har att göra med mord och inte självmord. Tomas Svensson, som också är på semester på Öland, har hört ryktet om en man som under sin semester inte bara njuter av campinglivet utan att han också njuter av att döda ensamma campande män. På Böda befinner sig alla Eriks och Patriks kollegor och vänner och nu börjar de med en egen utredning för att se om de kan avslöja denna seriemördare. 

Vill ni både klura på mordmysterier och skratta lite så är böckerna i den här serien det perfekta valet. "Campingmorden" är som sagt den trettonde delen i serien och trots att alla böckerna liknar varandra till stor del så har jag inte tröttnat på den. Tvärtom faktiskt och därför hoppas jag på att få läsa mer om dessa lustiga och intressanta karaktärer 💚

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar