Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 3 augusti 2021

"Skärseld" av Tina Frennstedt

Nu har jag läst den tredje boken i Tina Frennstedts cold case-serie och den är lika bra som de tidigare två delarna (läs om dem genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan). Det är spännande och intressant, mycket eftersom böckerna inspirerade av verkliga fall. Jag gillar Frennstedts sätt att bygga upp intrigen och stegra spänningen hela tiden. Vill ni hellre lyssna på boken så finns den också som ljudbok. Den är uppläst av Mirja Turestedt och den är 9 timmar och 15 minuter lång.

En mordbrännare sätter skräck på Österlen. Polisen kan inte se någon uppenbar koppling mellan offren men på alla utbrända hus, utom ett som brann ner till grunden, hittar polisen siffror som man tror förövaren målat dit. En överlevande kvinnas berättelse ger kriminalinspektör Tess Hjalmarsson en flashback till ett fall hon misslyckats med i början av sin karriär. Tillsammans med kollegan Marie Erling och profileraren Carsten Morris försöker de hitta samband mellan offren och gemensamma fiender, men det går trögt. Tess känner sig också bevakad och vet inte om det rör fallet eller om det är flickvännens ex som jävlas med dem. Att även Tess och hennes närmsta svävar i fara blir snart uppenbart.

"Skärseld" får högt betyg av mig och jag tycker att den är mycket läsvärd 🔥 Själv ser jag oerhört mycket fram emot fortsättningen på den här serien eftersom jag tycker att den tillhör toppen av svenska deckare! 🧡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar