Sök i den här bloggen

Translate

söndag 29 augusti 2021

"Hämndens gudinna" av Sara Blædel (originaltitel: "Hævnens gudinde")

Nu var det ett tag sedan jag läste/lyssnade på de första fyra böckerna i Sara Blædels serie om kriminalinspektör Louise Rick, så det var hög tid att ge sig i kast med bok fem och sex. "Hämndens gudinna" är den femte delen och jag hade glömt vilken högklassig författare Blædel är. Det är välskrivet, mycket spännande och högt tempo från början till slut. Med andra ord så är jag mycket nöjd med valet av bok den här gången 💙 Ljudboken är uppläst av Frida Hallgren och den är 11 timmar och 32 minuter lång. 

Louise är ute på jobb då hon får ett samtal från sin fosterson. Festen han befinner sig på har fullständigt spårat ur efter att ett gäng våldsamma ungdomar tvingat sig in på jakt efter alkohol och värdesaker. Han berättar att pojkarna börjat misshandla mamman till den flicka som har festen då hon bad dem ge sig av. När Louise anländer till platsen finner hon flickan svårt skadad. Det visar sig att flickan blivit påkörd av en bil när hon försökt springa efter hjälp. Mamman är väldigt svårt misshandlad och båda förs till sjukhus. Flickan överlever inte. När mamman skrivs ut är hon utom sig av sorg och hämndbegär. Så när en bandattack mot ungdomsgänget sker riktas alla misstankar mot henne. Men Louise kan inte skaka av sig känslan att något inte stämmer. Louise väninna, journalisten Camilla, befinner sig på roadtrip i USA tillsammans med sin son. Hon bestämmer sig för att intervjua en förmögen dansk man vars familj för tillfället är mycket omskriven pga dödsfall, försvinnanden och strid om familjeföretaget. Hon får av honom ledtrådar som kan hjälpa Louise att lösa de brott hon kämpar med på hemmaplan. 

"Hämndens gudinna" är precis som de tidigare böckerna i serien mycket läsvärd. Tipset är att ni börjar följa Louise Rick från början om ni inte redan gjort det. De böckerna kan ni läsa om genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan. Själv har jag redan börjat lyssna på den sjätte delen så den dyker snart upp här på bloggen! 🤍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar