Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 25 augusti 2021

"Debutanten" av Christina Erikson

Äntligen har det kommit en ny bok i serien Forsete. "Debutanten" är den fjärde delen och jag tycker att den är väldigt bra 💛 Christina Erikson har skapat något som verkligen sticker ut bland alla deckare och samtidigt är böckerna också så där spännande att de kryper in lite under skinnet på läsaren. Intrigerna fokuserar på psykopater och vad relationer till en sådan kan göra och leda till. Och det är så klart en perfekt ingrediens i en deckarserie. Ljudboken är uppläst av Anna Maria Käll och den är 11 timmar och 16 minuter lång. 

Författaren Sandra Thulin har tagit sitt liv. Hon lämnar en förkrossad make och två små barn efter sig. Men Sandras pappa tror inte att det handlar om självmord så han kontaktar kommissarie Elias Svensson och ber honom undersöka det. Det leder till att fallet öppnas upp. Cornelia Lind ber om en anställning som utredare på polisen och nu blir hon äntligen anställd och en del av Elias team på riktigt. Tillsammans med de andra i teamet börjar de gräva i Sandras bakgrund och konstaterar snabbt att saker och ting inte står rätt till i familjen Thulin. Men det konstiga är att även Sandras pappa är lite skum och verkar inte säga allt han vet. Allt är väldigt rörigt men sakta börjar den skrämmande verkligheten träda fram.

"Debutanten" är som sagt mycket läsvärd! Jag rekommenderar dock starkt att ni börjar från början med den här serien ifall ni inte redan gjort det. Själv ser jag med förtjusning fram emot fortsättningen 🤍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar