Sök i den här bloggen

Translate

söndag 15 augusti 2021

"Äppelmannen" av Anne Mette Hancock (originaltitel: "Mercedes-snittet")

Jisses vad bra hon skriver - Anne Mette Hancock 🤎 Jag läste hennes debutroman "Likblomman" i oktober förra året och var imponerad av den. Nu har den andra delen i serien om journalisten Heloise Kaldan och polismannen Erik Schäfer kommit, "Äppelmannen", och den är minst lika bra! Det är spännande, välberättat och karaktärerna fängslar. Alltså alla ingredienser en riktigt bra deckare ska ha och återigen så läste jag boken på endast en dag, precis som jag gjorde med den förra.

En pojke försvinner spårlöst från sin skola och när pojkens pappa som är läkare får beskedet befinner sig Heloise Kaldan i hans mottagningsrum. När Heloises bästa väninnan som har sin dotter på skolan ringer direkt därefter beger hon sig till platsen för att ta reda på vad som har hänt. På skolgården möter hon sin vän Erik Schäfer som har hand om fallet. Det visar sig så småningom att pojken är besatt av pareidoli, det psykologiska fenomen som gör att man ser bilder av ansikten i slumpmässiga föremål. En bild i hans mobil, en ladugårdsvägg, blir speciellt intressant för Heloise då hon är säker på att hon sett dörren då hon varit ute på landet med sin pojkvän. Heloise beordras att släppa artikeln hon skriver på, en kontroversiell utredning av soldater med posttraumatiskt stressyndrom, för att istället rapportera om den försvunna pojken. När fallet börjar peka i riktning mot de traumatiserade soldaterna behöver Erik Heloises hjälp att lösa gåtan. Privat kämpar Heloise med både sin relation och det faktum att hon är gravid och inte vet om hon vill behålla barnet. 

Är det här en författare som ni missat så tycker jag verkligen att det är dags att ändra på det. Börja med första boken i serien och jag lovar att ni inte blir besvikna och jag tror att ni direkt därefter kommer att kasta er över "Äppelmannen" 🍏🍎

Föredrar ni att lyssna på böcker så finns "Äppelmannen" också som ljudbok. Den är uppläst av Lo Kauppi och den är 9 timmar och 24 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar