Sök i den här bloggen

Translate

fredag 27 augusti 2021

"Den som bär skulden" av Anna Johansson

Andra delen i Anna Johanssons serie om kriminalinspektör Isabelle Berg heter "Den som bär skulden" och det är min senaste lyssnade bok. Den första boken i serien, "Den som skipar rättvisa", kan ni läsa om genom att klicka på titeln. Jag gillade karaktärerna när jag lyssnade på den första boken och det var nog en stor del till att jag valde att lyssna även på den här boken. Tempot är hyggligt men den här gången kan jag inte komma undan känslan av att något saknas, att det glappar någonstans. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, utan det är mer en känsla. Jag landar i alla fall på betyget godkänt och jag utesluter inte alls att jag lyssnar vidare på serien. 

Isabelle Berg tvingas efter ett domstolsbeslut att överlämna sonen Theodor i hans pappas händer. Detta trots att hon i hela hans liv försökt skydda sonen från den kontrollerande mannen som är hans pappa. Oron över hur det ska gå tär hårt på henne. Isabelles kollega Olle och hans sambo Thyra har äntligen fått sitt efterlängtade barn. Men Thyra mår inte bra och plötsligt en dag bestämmer hon sig för att försvinna. Samtidigt hittas en skådespelerska död i en stuga utanför Jönköping. Hon har levt många år i USA och ingen visste egentligen att hon var tillbaka. Utredningen leder till att polisen inser att mördaren kommer att slå till igen. Något i det förflutna försöker komma fram och det finns en person som bestämt sig för att det inte får ske.

Ljudboken är uppläst av Sandra Andreis och den är 9 timmar och 25 minuter lång. Nu får alltså framtiden utvisa om jag kommer att fortsätta lyssna på den här serien eller inte. Jag antar att konkurrensen från andra böcker och författare kommer att vara en avgörande faktor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar