Sök i den här bloggen

Translate

fredag 20 augusti 2021

"Mördarens son" av Joy Ellis (originaltitel: "The Murderer's Son")

Det här är en bok som jag väntat lite på eftersom jag tyckte den lät så spännande då jag läste vad den handlade om. Tyvärr så är det från och till ett så lågt tempo i storyn att jag flera gånger funderade på om det var värt att lyssna ut den. Till slut gjorde jag dock det och visst är det en okej deckare men det blir inte ett så högt betyg som jag trodde det skulle bli. "Mördarens son" är den första delen i Joy Ellis serie med kriminalarna Rowan Jackman och Marie Evans som huvudpersoner. Ljudboken är uppläst av Carl Jacobson och den är 11 timmar och 19 minuter lång.

En kvinna blir brutalt knivhuggen till döds i sitt exklusiva men avlägset belägna hem i Lincolnshire Fens myrmarker. Kort efter dådet dyker en märklig man vid namn Daniel Kinder upp på den lokala polisstationen i Lincolnshire Fens och erkänner mordet. Men kriminalkommissarie Rowan Jackman och inspektör Marie Evans är skeptiska. De har svårt att tro att den lite udda unge mannen är skyldig. Daniel minns inget från de första fem åren av sitt liv. Han är adopterad och besatt av att ta reda på vem hans biologiska mor egentligen var och nu har han kommit fram till att han är son till en dömd seriemörderska. Erkännandet går inte att verifiera och därför släpps Daniel på fri fot och nästan genast försvinner han. Poliserna oroar sig för hans flickväns säkerhet men hon tror helt och fullt på Daniel och är inte rädd. Inom loppet av några dagar följer flera mord i området. Kan det vara så att polisen släppt en seriemördare lös?

"Mördarens son" är som sagt okej, men inte mer så jag vet inte om jag kommer att fortsätta med den här serien. Det får helt enkelt framtiden utvisa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar