Sök i den hÀr bloggen

Translate

tisdag 17 augusti 2021

"Trohetseden" av Anton Berg

Nu kĂ€nde jag att det passade bra med lite konspirationsteorier 💛 "Trohetseden" Ă€r den andra delen i trilogin om De Aderton. Första boken med just namnet "De Aderton" kan ni lĂ€sa om genom att klicka pĂ„ titeln. Anton Berg vet verkligen hur han ska berĂ€tta en konspiration sĂ„ att det blir omöjligt för lĂ€saren att lĂ€gga ner boken eller sluta lyssna. Tempot Ă€r högt och det Ă€r spĂ€nnande hela tiden. KaraktĂ€rerna Ă€r bĂ„de unika och intressanta och man kan inte annat Ă€n att Ă€lska dem. Det Ă€r med ett uns sorg och mycket glĂ€dje jag nu lyssnat ut den hĂ€r boken. Sorg eftersom jag inser att det bara kommer att bli en bok till innan trilogin Ă€r avslutad, glĂ€dje eftersom jag fick ta del av denna underbara bok. Ljudboken Ă€r upplĂ€st av författaren sjĂ€lv och den Ă€r 13 timmar och 56 minuter lĂ„ng. 

En uppmĂ€rksammad rififikupp mot Nationalmuseum slutar med att journalisten Axel Sköld plötsligt har en stulen Rembrandt-tavla, Trohetseden, i sin Ă€go. Dagen innan stölden besökte Axel museet tillsammans med historieprofessorn Vilhelm Skrak och kollegan Stina Forss lille son. Av den anledningen kallas Axel pĂ„ förhör hos polisen. Som tur Ă€r och med hjĂ€lp av Stina hinner han fĂ„ ut tavlan ur sin lĂ€genhet innan polisen genomsöker den. Det Ă€r inte Axel eller Skrak som ligger bakom stölden men de vet vem som gör det och de har fĂ„tt den för att finna tavlas hemlighet. Tillsammans med Skrak försöker Axel blottlĂ€gga de ledtrĂ„dar som tavlan döljer. Samtidigt utreder polisen ett bombdĂ„d i centrala Stockholm. Stina bevakar det. Är det ett terrordĂ„d eller ligger nĂ„got annat bakom? Samtidigt dras hon in i en ovĂ€ntad vĂ„rdnadstvist. Sonens pappa som drog direkt och inte synts till de senaste nio Ă„ren dyker plötslig upp och vill ha vĂ„rdnaden om pojken. 

Och utöver det sĂ„ hĂ€nder det sĂ„ mycket mer i den hĂ€r hĂ€ndelserika och fartfyllda boken. Jag tycker att det hĂ€r Ă€r riktigt bra och jag lĂ€ngtar efter nĂ€sta del - samtidigt som jag inser att det för min del gĂ€rna fĂ„r dröja lite eftersom allt kommer knytas ihop i den och att det sedan kommer vara slut... 💙

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar