Sök i den här bloggen

Translate

söndag 12 september 2021

"Ärende 1569" av Jørn Lier Horst (originaltitel: "Saks 1569")

Jag blir alltid lika glad när det kommer en ny bok av Jørn Lier Horst 💚 Detta eftersom jag tycker att han är en av de absolut bästa deckarförfattarna och att hans böcker hela tiden fortsätter att bjuda på spänning och underhållning. "Ärende 1569" är den fjärde och sista fristående boken i Cold Case-kvartetten med William Wisting i spetsen. Däremot verkar det som tur är inte vara den sista boken om Wisting för kollar man på författarens hemsida ser det ut att komma en ny bok på norska nu i dagarna och det är väl bara att hålla tummarna för att den kommer på svenska också så småningom. Ljudboken är uppläst av Mattias Linderoth och den är 9 timmar och 40 minuter lång. 

Wisting är inne på sin andra semestervecka och följer på distans ett lokalt försvinnande som hans kollegor utreder. Agnete Roll har varit borta i tre dagar utan ett livstecken. Samtidigt hittar Wisting ett brev i brevlådan med innehållet Ärende 1569. Han förstår att det syftar till ett gammalt fall och att någon söker hans uppmärksamhet. Ärende 1569 är utredningen om ett gammalt mordfall. En sommarkväll 1999 mördades 17 år gamla Tone Vaterland på väg hem från jobbet. Fallet klarades snabbt upp och hennes expojkvän dömdes för mordet. Brevet till Wisting är bara det första av flera tecken som tyder på andra lösningar än den redan etablerade sanningen. Men alla är inte glada över att fallet tas upp på nytt. Wisting får också fler brev varav ett av dem syftar på ett av hans egna gamla fall. 

Som ni förstår så rekommenderar jag varmt "Ärende 1569" och alla andra böcker av Horst 🤍 Ni kan läsa om fler av dem genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar