Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 28 september 2021

"När kungen dör" av Elina Backman (originaltitel: "Kun kuningas kuolee")

Wow vilken bok! 🖤 "När kungen dör" har allt som en bra deckare ska ha. Tempo, en intressant historia, karaktärer man vill veta mer om och så är det spännande från början till slut. Jag rekommenderar varmt den här boken av Elina Backman och vill absolut läsa mer av henne 💜 Ljudboken är uppläst av Sofia Berntson och den är 16 timmar och 26 minuter lång. 

Saana har fått sparken från sitt jobb som skandaljournalist och samtidigt har arbetet gjort henne utbränd. Därför har hon bestämt sig för att tillbringa sommaren och vila upp sig hos sin moster på lantstället i Hartola. Men när mostern berättar om en tonårsflicka som mördats i bygden för 30 år sedan ändrar Saana sin plan. Hon börjar gräva i fallet och möter motstånd. Ingen i den lugna idyllen tycks uppskatta att gamla sår väcks till liv. I Helsingfors utreder kriminalkommissarien Jan ett besynnerligt mord. En kropp brännmärkt med symboler har hittats. Snart hittas en kropp till med liknande ärr och det börjar luta åt att det är en seriemördare de jagar. Saana och Jan träffas på en blinddate. De börjar berätta om sina undersökningar och det visar sig att det kan finnas kopplingar mellan morden. 

Jag tror att "När kungen dör" är den första delen i en serie om Saana Havas och stämmer det så längtar jag efter att få ta del av fortsättningen 🤍 Det här är definitivt en av de bästa nyheterna på länge så läs eller lyssna på den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar