Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 1 september 2021

"Blott en begravning" av Ewa Klingberg

Jag inleder första höstmånaden med "Blott en begravning", som är den andra delen i Ewa Klingbergs serie om begravningsbyrån Tranan 🍁🍂 Jag blev väldigt charmad av den första boken i serien ("Där rosor faktiskt dör") och den känslan lever kvar även nu efter att den andra boken är utlyssnad. Karaktärerna är helt underbara och handlingen så där lockande att man faktiskt inte riktigt vet vad som ska (eller kan) hända härnäst. Ljudboken är uppläst av Rachel Mohlin och den är 5 timmar och 9 minuter lång.

När hösten infinner sig börjar Sandra så smått komma tillrätta med sitt nya, och i hennes ögon tillfälliga, liv i Tranås. Tranan får i uppdrag att sköta en stor begravning och Sandra hoppas att hon kan lägga de ekonomiska bekymren åt sidan och att försäljningen av byrån ska gå lättare. Men hur hon än räknar så försvinner det pengar ur företaget som hon inte kan se vart de tar vägen. Mostern, som äger byrån, verkar också ovetandes och lovar att kolla upp det. Begravningen efter den avlidne välkände toppolitikern går heller inte helt smärtfritt och den kantas av konflikter och upprörda känslor. Hon hade verkligen behövt deras skicklige begravningsentreprenör, Christoffer, men han har valt att lämna dem. När Sandra begår ett misstag som är oförlåtligt i den här branschen ser det riktigt illa ut för byrån. Med all sin kraft måste hon försöka bygga upp företagets renommé på nytt och minimera felstegen i framtiden. 

"Blott en begravning" kan alltså sammanfattas som en charmig, lite spännande och humoristisk bok som jag nästan kan lova kommer att underhålla den som läser eller lyssnar på den 🧡 Det finns flera delar för mig att ta mig an och det kommer jag att göra, men eftersom de följer årstiderna så kommer jag nog att passa in dem där de passar på året. Om jag kan hålla mig så kommer det för mig att bli dags för den tredje delen i slutet av året. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar