Sök i den här bloggen

Translate

fredag 28 maj 2021

"Där rosor faktiskt dör" av Ewa Klingberg

Jag kände att jag behövde något annat än en deckare nu och gav mig på första delen i Ewa Klingbergs serie Begravningsbyrån Tranan - "Där rosor faktiskt dör". Det var verkligen något nytt och kanske inte en alldeles typisk feelgoodhistoria - trots att den faktiskt är det. Jag sitter hela tiden och väntar på att det ska ske något spännande, som ett litet mord, men det gör det inte. Men bara just därför så tycker jag att boken har det där lilla extra. Karaktärerna är charmiga på olika sätt och att förlägga handlingen till en begravningsbyrå är också en intressant och annorlunda idé. Ljudboken är uppläst av Rachel Mohlin och den är 4 timmar och 50 minuter lång. 

Ibland blir inget som man tänkt sig. Sandra ska bara göra ett litet stop i Tranås och fira sin mosters 70-årsdag. Sedan ska hon vidare på drömsemestern. Men väl där blir mosterns man dålig. Sandra hinner dock iväg på den planerade roadtrip genom ett somrigt Sverige men redan vid första anhalten i Varnhem tar det slut. Mostern ringer och berättar att hennes make dött och Sandra återvänder till Tranås. Tillsammans har mostern och hennes man drivit begravningsbyrån Tranan. Nu inser Sandra att den är på ruinens brant och mostern hotas av personlig konkurs. Mostern ber om hjälp och därför blir det nu upp till Sandra att bestämma vilket öde som väntar Tranan.

På det stora hela gillade jag "Där rosor faktiskt dör" och med största sannolikhet kommer jag lyssna vidare på den här serien 🖤 Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar