Sök i den här bloggen

Translate

söndag 30 maj 2021

"Olympia" av Mons Kallentoft

Så är Mons Kallentoft då ensam författare till den sjunde delen av Zack-serien. Den baseras löst på myten om Herkules elfte stordåd - att hämta de gyllene äpplena. De första böckerna i serien skrev han tillsammans med Markus Lutteman och sedan tog Anna Karolina över som medförfattare, men nu är det alltså Kallentoft själv som skrivit "Olympia". Det märks inte så mycket om jag ska vara ärlig utan alla böckerna håller hög klass när det kommer till spänning och intensitet. Det jag har absolut svårast för i den här serien är syskonkärleken... 

Två små barn avrättas på en lekplats och en ny terroristorganisation tar på sig dådet. Deras krav för att skona pojkarnas storasyster är att deras kända föräldrar överlåter en stor summa pengar till dem. Det blir Särskilda enheten med bl.a. Zack Herry och hans kollegor som får fallet på sitt bord. Zack, som nu har fått en son tillsammans med Hebe, oroar sig för att något ska hända dem. Olympia har förbjudit honom att träffa dem och har en bra hållhake för att han ska hålla sig borta, men han klarar det ändå inte. När terroristerna visar med ännu ett spektakulärt dåd att de menar allvar ställs allt på sin spets. Gruppen är fast besluten att jämna ut de ekonomiska orättvisorna i samhället. 

Jag gillar "Olympia" som håller ett högt tempo och är spännande från första sidan till sista. Föredrar ni att lyssna så finns boken också som ljudbok. Den är uppläst av Björn Bengtsson och den är 10 timmar lång. Ni kan läsa om de tidigare delarna i serien genom att söka på Zack eller författarnas namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar