Sök i den här bloggen

Translate

lördag 29 maj 2021

"Det som är dolt" av Gytha Lodge (originaltitel: "She Lies in Wait")

Jag brukar gillar deckare med ett visst antal misstänkta och där ett kallt fall ska klaras upp. Därför valde jag att lyssna på "Det som är dolt". Men (jag tror ni förstod att det skulle kommet ett men...) den här boken blir inte riktigt så spännande och intressant som jag hade hoppats på. Gytha Lodge har skrivit en helt okej deckare, men det där lilla extra som skulle få den att lyft ännu högre finns inte där. Tyvärr. Ljudboken är uppläst av Carl Jacobson och den är 12 timmar och 7 minuter lång.

Sommaren 1983 bestämmer sig ett tonårsgäng för att tälta i skogen. Aurora Jackson är yngst i gänget, bara 13 år gammal, och är med på nåder eftersom hon är lillasyster till en av de äldre tjejerna. Kvällen och natten runt lägerelden avlöper som vilken tonårsfest som helst. Men tidigt nästa morgon uppstår panik. Aurora är borta. Polis tillkallas men utredningen kör fast. Först 30 år senare hittas Auroras kropp. Jonah Sheens var själv inte mycket äldre än ungdomarna i gänget när tragedin inträffade och han var med och hjälpte till i den stora sökinsatsen. Numera är han kriminalkommissarie och får ansvaret för utredningen. Vem i gänget har i trettio år ljugit om vad som hände den där kvällen?

"Det som är dolt" är den första delen i en trilogi om Jonah Sheens och det är som sagt en helt okej bok men det finns många fler böcker som jag tycker att ni ska välja före den här. Jag hade helt enkelt hoppats på lite mer nervkittlande psykologisk spänning än vad boken bjöd på... så om jag kommer ta mig an de kommande två böckerna eller inte vet jag inte just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar