Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 26 maj 2021

"Dagen är kommen" av Ninni Schulman

Allting har ett slut. Med lite sorg i hjärtat så är det bara att inse att det nu var dags att ta farväl av Ninni Schulmans Hagforsserie. "Dagen är kommen" är den sjunde och avslutande delen och det är ett fint och värdigt avslut. Naturligtvis är det en spännande intrig som driver handlingen framåt men även för karaktärerna tycker jag att historien knyts ihop på ett trevligt och lagom normalt sätt. Jag har gillat den här serien från start och ni kan läsa om alla böcker genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan.

Strax före julafton hittas Harry och Inga Tynning brutalt mördade i sitt hem ett par mil norr om Hagfors. Huset är i oreda och det saknas både pengar och smycken. Av självklara skäl riktas misstankarna mot den inbrottsliga som härjar i trakten. Men ju mer Christer Berglund, Petra Wilander och deras övriga poliskollegor gräver i fallet inser de att det nog handlar om något annat. Journalisten Magdalena Hansson är tillbaka på jobbet efter en längre tids sjukskrivning och blir såklart engagerad i morden. Kommer hon eller polisen hitta mördaren först?

Jag kan varmt rekommendera "Dagen är kommen" och de sex tidigare delarna i serien. Nu säger också jag tack och hej till Magdalena, Petra, Christer och de andra i Hagfors 🤍 Och samtidigt håller jag tummarna för att det snart kommer något nytt och spännande från Ninni Schulman!

"Dagen är kommen" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Angela Kovács och den är 16 timmar och 9 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar