Sök i den här bloggen

Translate

fredag 14 maj 2021

"Rovhjärta" av Ulrika Rolfsdotter

Hm nu blir det lite knivigt. Samtidigt som jag av någon anledning vill tycka att den här boken av Ulrika Rolfsdotter är bra så saknas det något. Det är en okej intrig och karaktärerna försöker nästla sig in hos mig men når inte hela vägen fram. Tempot är från och till lågt och jag får som sagt inte riktigt kläm på vad det är jag saknar men något är det. Betyget landar i alla fall på godkänt - kanske med ett litet minus före. Ljudboken är uppläst av Angela Kovács och den är 11 timmar och 48 minuter lång.

Annie Ljung har sedan länge lämnat hembyn Lockne bakom sig och byggt upp ett nytt liv som socionom i Stockholm. Men när hennes dementa mamma rymmer från äldreboendet bestämmer sig Annie för att resa dit för att hjälpa mamman. Hon har bara tänkt stanna över påsken men samma dag hon ska åka tillbaka till Stockholm försvinner hennes 17-åriga släkting Saga spårlöst och Annie övertalas att stanna. Vad har Saga dolt för sina närmaste? Har hon rymt, varit med om en olycka eller mördats? Annie blir alltmer indragen i sökandet och tvingas återigen möta demonerna från sitt förflutna.

"Rovhjärta" är den första delen i en spänningsserie som utspelar sig i Ångermanland. Den är enligt bokens beskrivning inspirerad av folktro, historiska mordfall och 1600-talets häxprocesser. Men jag vet inte riktigt om jag som läsare märker så mycket av just denna inspiration. Det är i alla fall inget som tar över och präglar intrigen. Om jag kommer att fortsätta följa den här serien är inget jag kan svara på just nu, men det är i alla fall inte helt uteslutet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar