Sök i den här bloggen

Translate

måndag 24 maj 2021

"Gröna, sköna vårvindar" av Christoffer Holst

Då var det dags att ta farväl av Cilla Storm och hennes äventyr på bl.a. Bullholmen. "Gröna, sköna vårvindar" är den fjärde och sista delen i denna mysdeckarserie och jag kommer att sakna karaktärerna och miljöerna 💚 Nu ska man ju aldrig säga aldrig men boken beskrivs i alla fall som den sista i serien och eftersom det är en årstidsbaserad serie så blir det ju fyra böcker. (Ni kan läsa om dem alla ifall ni söker på Christoffer Holst i sökrutan ovan). Det här är en perfekt blandning av feelgood och spänning som också bjuder på stämningsfulla miljöer och mysiga karaktärer. Ljudboken är uppläst av Anja Lundqvist och den är 7 timmar och 32 minuter lång. 

Det är maj och kriminalreporter Cilla Storm trivs med livet. Hennes manus till podcasten Blodspår blir väl emottagna och nu har hon fått vittring på ett historiska mordfall på Bullholmen. Privat vill pojkvännen, polisen Adam, att de ska flytta ihop men Cilla är inte helt säker på att det är vad hon vill. Cillas kompis Zacke mår däremot inte bra. Han har tillfälligt separerat från Jonathan och får låna Cillas kolonistuga på Bullholmen för att vila upp sig. Där träffar han på en gammal vän, Julia, som också lånar en stuga på ön. Hon är en känd mat- och vinprofil som brukar synas på TV och nu håller hon på att färdigställa sin bok. Men en kväll när hon ser över till grannhuset på andra sidan viken blir hon vittne till något hemskt. Något som visar sig ha rötter i ett femtio år gammalt, olöst mord. Samma mord som Cilla valt att forska kring...

"Gröna, sköna vårvindar" är en fin avslutning på den här serien och jag tycker att den passar såväl deckarnörden som feelgoodälskaren 💚 Jag kommer som sagt att sakna Cilla och hennes vänner och jag hoppas att Holst kommer med nya mysigt spännande böcker i framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar