Sök i den här bloggen

Translate

söndag 23 maj 2021

"Mannen som försvann" av Tony Fischier

WOW!! Vilken fullträff den här boken är 🖤 Ska ni bara läsa/lyssna på en deckare i år så ska ni välja "Mannen som försvann" av Tony Fischier. Tempot är högt och intrigen så snyggt komplicerad och utportionerad att man sitter på helspänn från start till mål. Det känns inte som att jag behöver skriva så mycket mer för den här boken har allt en utmärkt deckare ska ha. Läs eller lyssna -  och gör det nu! Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 17 timmar och 8 minuter lång.

Bokhandelsbiträdet Hans Arnesson räddar en fyraårig flicka från att drunkna i Hamnkanalen. Kort därpå hittas han knivhuggen till döds i sitt eget hem. Kriminalkommissarie Niklas Ragnvik och hans kollegor vid Göteborgspolisen tar sig an fallet men redan från början inser de att allt är mer komplicerad än de kunnat ana. Hans Arnesson är inte ens den han först verkade vara. När sedan en ung kvinna hittas mördad och tömd på blod inser de att Kilroy är tillbaka. Han är den skugglike seriemördare som tidigare härjade i trakten men som legat lågt och varit som uppslukad av jorden i flera år. Kan det finnas en koppling mellan de två fallen? Mitt i allt detta bestämmer sig också Ragnvik för att anlita en privatdetektiv. Han vill att hon ska ta reda på vad som hände hans syster Viveca som varit spårlöst försvunnen i arton år.

Det är svårt att sammanfatta handlingen eftersom den är så komplex, men jag lovar er att den här boken är väldigt spännande och mycket välskriven. Är man deckarälskare så är "Mannen som försvann" ett måste 🤍 Detta är Tony Fischiers debutroman och jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar