Sök i den här bloggen

Translate

fredag 7 maj 2021

"Kvinnan utan hjärta" av Lars Bill Lundholm

Nu är jag tillbaka i deckargenren igen och med en riktigt bra bok också! "Kvinnan utan hjärta" är den andra fristående delen i Lars Bill Lundholms serie om kommissarie Jack Larsson. Jag hade gärna velat läsa den fysiska boken men den är och har varit tillfälligt slut väldigt länge nu så jag gav upp och lyssnade på den i stället. Anledningen till att jag hellre ville läsa den är att jag läste den första boken, "Skärgårdsmorden", och gillade den mycket och då har man gärna uppföljaren bredvid i bokhyllan. Men nu blev det inte så, tyvärr...  Ljudboken är uppläst av Reine Brynolfsson och den är 12 timmar och 51 minuter lång.

Kriminalkommissarie Jack Larsson har levt under täckmantel som narkoman för att avslöja en seriemördare. Två av hans kollegor var nära att förstöra operationen och det ledde till att han misshandlade dem. Efter att ha tagit seriemördaren blir han därför avstängd. Jack åker ut till Kattnäs i skärgården, till sin stumma dotter Astrid och pappa Jonathan. En poliskollega på Saxarön ber honom om hjälp med ett ärende trots att de egentligen inte alls kommer överens. Rektorn på Astrids skola beter sig underligt och kollegan tror att hon är i inblandad i kriminell verksamhet. När ett mord begås lyckas Jack övertala polisledningen att få leda mordutredningen eftersom han känner till trakterna. Samtidigt synar säkerhetspolisen Jonathan i en sekretessbelagd undersökning som sätter käppar i hjulet på Jacks mordutredning.

Jag tycker att "Kvinnan utan hjärta" är en spännande och välskriven deckare som håller från första bokstaven till sista. Jag hoppas att jag kommer få läsa mer om Jack Larsson i framtiden 💙 Nu önskar jag er en fin fredagskväll och en trevlig helg! 🌸

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar