Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 15 september 2021

"Skenet bedrar" av Sara Önnebo

Nu har jag stiftat en ny bekantskap genom "Skenet bedrar" som är skriven av Sara Önnebo. Detta är en hyggligt spännande deckare med karaktärer som fastnar och så bjuder boken också på en hel del överraskningar. Det blir absolut godkänt med lite plus efter från mig 🧡 Jag kan inte skriva för mycket om varför jag gillar boken för jag riskerar då att avslöja för mycket. Men ibland är det befriande att ett slut är som i den riktiga världen och inte alltid perfekt... Ljudboken är uppläst av Sofia Berntsson och den är 8 timmar och 36 minuter lång. 

En tvåbarnsmamma hittas död på stranden nedanför de mytomspunna Ales stenar i Kåseberga på den skånska sydkusten. Till att börja med vet man inte om det rör sig om en tragisk olycka eller om ett mord. Kriminalinspektör Erik Höijer tar sig an fallet och när han börjar förhöra offrets familj, vänner och grannar får han en bestämd känsla av att alla håller tillbaka och att ingen säger hela sanningen. Kvinnans man har dessutom mist en fru tidigare och även då under lite suspekta förhållanden. Dottern, som visar sig vara en styvdotter, har inte haft det bästa förhållandet med sin bonusmamma men räcker det till att vilja se henne död? Offret arbetade som journalist och det sista hon undersökte verkar vara en liga som sysslar med narkotikasmuggling. Så klart kan det vara motiv till ett mord, speciellt om hon kommit tillräckligt nära.

"Skenet bedrar" är en perfekt bok att höstmysa med så tänd några ljus och kura ihop er under en filt och lyssna på den! 🍂🍁🍂🍁

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar