Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 31 augusti 2023

"Det du gjorde" av Willow Rose (originaltitel: "What You Did")

Oj oj, nu lyfte den här serien av Willow Rose 💙 Jag har varit lite kluven i mitt omdöme gällande de första böckerna, men här i den tredje delen, "Det du gjorde", smällde det till med en riktigt spännande story och ett slut som fick min haka att falla (mer än så kan jag så klart inte skriva om just det...) Det var helt enkelt värt att ta sig igenom de första två böckerna för att komma hit 💛 Ljudboken är uppläst av Callin Öhrvall Delmar och den är 6 timmar och 45 minuter lång.

Jag har gått ifrån "okej jag lyssnar nog på nästa del också" till att längta efter den fjärde boken i serien om FBI-profileraren Eva Rae Thomas. Det är ett rejält lyft... 💜

onsdag 30 augusti 2023

"Mordet i Marseillan" av Anna Voltaire

Jag tänkte att "Mordet i Marseillan" av Anna Voltaire skulle vara en mysig sommardeckare att njuta av under de sista sommardagarna. Tyvärr är boken lite av en besvikelse för det dröjer alldeles för länge innan det händer något spännande och när det väl gör det så ökar tempot bara markant. För mig blev det en bok att somna till... Ljudboken är uppläst av Katarina Lundgren-Hugg och den är 11 timmar och 49 minuter lång.

"Mordet i Marseillan" är Voltaires debutroman och det är den första delen i en trilogi om polisen Amélie. Just nu känns det inte som om jag kommer att fortsätta med den här serien, men man ska aldrig säga aldrig. Det är trots allt en debut så helt omöjligt är det inte att jag ger nästa del en liten chans... 💙

tisdag 29 augusti 2023

"Den stumma sorgen" av Pia Kask och Yin Ling

Nu har jag lyssnat på den första delen i Pia Kasks och Yin Lings serie Kalmardåden. Kask är jag bekant med sedan innan och ni kan läsa om andra böcker av henne här på bloggen. Tillsammans med Ling har hon nu skrivit en spännande bok som jag gillade. Karaktärerna är det mest fängslande - i alla fall här i första boken, "Den stumma sorgen" 💚 Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 9 timmar och 55 minuter lång. 

Den senaste tiden har jag lyssnat på så många väldigt bra deckare och jag tror att det är den tuffa konkurrensen för tillfället som gör att jag inte ger den här boken ett högre betyg än godkänt med ett plus efter. Jag tycker däremot att den är så pass bra att jag absolut vill lyssna på även nästa del i serien.

måndag 28 augusti 2023

"Frukta tystnaden" av Robert Bryndza (originaltitel: "Fear the Silence")

Nu var det ett tag sedan jag lyssnade på en bok av Robert Bryndza. Jag vet inte riktigt varför för jag tycker verkligen att det är en otroligt bra spänningsförfattare 💛 "Frukta tystnaden" är en fristående bok och det är en välskriven och spännande sådan som jag tycker är läsvärd 💚 Ljudboken är uppläst av Anna Thiam och den är 9 timmar och 46 minuter lång. 

Ni hittar fler böcker av den här författaren här på bloggen och jag kan nästan utlova att det kommer att komma fler tips framöver. 

söndag 27 augusti 2023

"Sekten" av Michael Katz Krefeld (originaltitel: "Sekten")

Åh vad bra den här serien om privatdetektiven Ravn är 💜 "Sekten" är den tredje delen och ni kan också läsa om de tidigare två delarna här på bloggen. Jag är väldigt förtjust i karaktärerna i de här böckerna och Michael Katz Krefeld vet hur man bygger upp och berättar riktigt spännande intriger. Det blir full pott av mig för den här boken 🔥 Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 11 timmar och 24 minuter lång. 

Om ni inte redan gett er på den här serien så måste ni göra det nu! Själv längtar jag redan efter nästa bok 🖤

fredag 25 augusti 2023

"Ogräs bland ax" av Anna Schön

För ett tag sedan lyssnade jag på Anna Schöns debutroman "Ogräs bland ax". Jag hade lite svårt att välja bok och av en slump föll valet då på den här boken och det är en bok som överraskade mig lite, för samtidigt som storyn känns lite naiv är den också ganska brutal. Betyget blev godkänt och det är inte alls omöjligt att jag kommer läsa mer av den här författaren 🤍 Ljudboken är uppläst av EvaMaria Oria och den är 6 timmar och 26 minuter lång. 

Det finns en fristående fortsättningen på den här boken ("Fasader") och som jag skrev ovan så är det inte alls omöjligt att jag kommer lyssna på även den, men det kommer inte att bli nu.

torsdag 24 augusti 2023

"Ett avklippt finger och en näsa i blöt" av Kalle Löfqvist

Jag kände att det var dags för en humoristisk deckare och blev glad när jag såg att den andra boken i Kalle Löfqvists serie Morden i Lund kommit 🧡 Den heter "Ett avklippt finger och en näsa i blöt" och jag tycker att den är lika charmig och härlig som den första delen ("En djupfryst man i gula byxor") 💚 Det är knasigt och roligt och samtidigt lite mysigt spännande. Vill ni läsa eller lyssna på något mer lättsamt så är båda de här böckerna perfekta val 📚 Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 9 timmar och 50 minuter lång.

Som jag skrivit innan så är det här charmiga mys- och pusseldeckare och jag tycker att ni ska ge dem en chans 🔍

tisdag 22 augusti 2023

"Sökaren" av Tana French (originaltitel: "The Searcher")

Det har kommit en ny bok på svenska av Tana French. Den heter "Sökaren" och jag tyckte att handlingen lät så spännande att jag bara var tvungen att lyssna på den. Den här boken motsvarade mina förväntningar och jag kan varmt rekommendera den 💛 Det är intressanta karaktärer, en spännande intrig och väldigt välskrivet. Helt enkelt en riktig bladvändare 🖤 Ljudboken är uppläst av Björn Bengtsson och den är 17 timmar och 39 minuter lång. Jag vet att det kan låta väldigt långt, men när boken är så bra som denna är så gör det inget alls.

"Sökaren" är (tyvärr!) en fristående bok så man behöver inte ha läst någon tidigare bok av den här författaren för att hänga med här. Jag skriver tyvärr eftersom jag tycker att både karaktärerna och miljön är så spännande att jag gärna hade läst mer om dem 💛

söndag 20 augusti 2023

"Inblåst" av Jessica Krabbe

Jag såg ett tips om denna bokBokfabrikens instagramkonto och blev lite nyfiken. Det börjar väldigt lovande och spännande och jag blev riktigt imponerad 💙 men tyvärr tappar handlingen tempo i allt resonerande som alla karaktärer håller på med. Av den anledningen så blir betyget godkänt med ett ltiet litet plus efter, alltså läsvärd med inget wow från min sida. Ljudboken är uppläst av Sofia Berntson och den är 9 timmar och 17 minuter lång.

"Inblåst" är den första delenVingaserien och också Jessica Krabbes deckardebut och med tanke på det så är boken i alla fall tillräckligt lovande och bra för att jag vill läsa även nästa del när den kommer 💨

fredag 18 augusti 2023

"Fräls oss ifrån ondo" av Johannes Selåker

Johannes Selåkers första bok i serien Blodslinjen heter "Fräls oss ifrån ondo" och det är en spännande historia utspelad i sektmiljö med journalisten Selma Halilovic i centrum. Jag tycker att det är välskrivet och intressant, men inte riktigt så krypande otäckt som det skulle kunna vara då det handlar om sekter. Boken får trots det väl godkänt som betyg av mig och jag ser fram emot fortsättningen 💚 Ljudboken är uppläst av Marie Richardson och den är 12 timmar och 50 minuter lång. 

"Fräls oss ifrån ondo" är ett hett boktips inför helgen och jag tycker absolut att ni ska läsa eller lyssna på den 🖤 Nu önskar jag er en fin fredagskväll! 

torsdag 17 augusti 2023

"Loppismysteriet" av Anna Grue (originaltitel: "Mysteriet med secondhandbutiken")

I början av sommaren lyssnade jag på "Loppismysteriet" av Anna Grue eftersom det kändes som en perfekt sommarbok. Det är en mys- och pusseldeckare och den är väl okej, men tyvärr inget som wow:ade mig. Boken handlar om den förtidspensionerade läkarsekreteraren Anne-Maj Mortensen som försöker ta reda på hur en av loppisens volontärerna dog. Den är lite småcharmig och man ler lite emellanåt så vill man lyssna på eller läsa något lite lättsamt spännande kan man välja den här boken 🔍 Ljudboken är uppläst av Charlotta Åkerblom och den är 8 timmar och 13 minuter lång.

"Loppismysteriet" är första delen i deckarserien om Anne-Maj Mortensen. Vi får väl se om jag kommer att lyssna på fortsättningen eller inte. 

onsdag 16 augusti 2023

"Under falkens vingar" av Anton Marklund

Den här boken tipsades det om på TV för ganska länge sedan och jag blev nyfiken på den. Det är ett tag sedan jag lyssnade på den och jag har inte kommit mig för att skriva om den förrän nu. Lite beroende på att mina förväntningar inte alls motsvarades efter att "Under falkens vingar" lovordats i TV. Men bara för att jag inte tyckte att det var en fullpoängare så innebär det inte att jag inte tyckte om den. Anton Marklund har skrivit en helt okej deckare som jag absolut tycker är läsvärd 💙 Ljudboken är uppläst av Sofia Berntson och den är 8 timmar och 57 minuter lång.

"Under falkens vingar" är den första delen i spänningsserien om socionomen Ramona Lindh. Om jag kommer fortsätta att följa henne framöver vet jag inte just nu, dels beroende på att serien ges ut på ett förlag vars böcker inte får göras tillgängliga på min ljudbokstjänst...

tisdag 15 augusti 2023

"Svarta tabletter" av Petronella Simonsbacka och Christina Gustavson

En av de böcker som jag lyssnat på i sommar men inte hunnit skriva om än är "Svarta tabletter" av Petronella Simonsbacka och Christina Gustavson och det är en helt okej mysdeckare som inte kräver så mycket av lyssnaren men som är hyggligt spännande och lite underhållande 💚 Ljudboken är uppläst av Iggy Malmborg och den är 7 timmar och 20 minuter lång.

"Svarta tabletter" är den första delen i serien En fullfjädrad psykopat och det är inte alls omöjligt att jag kommer att lyssna på nästa del också.

måndag 14 augusti 2023

"Inte din att förlora" av Michaela Winglycke

Äntligen kom det en ny bok i Michaela Winglyckes serie Vimmerbymorden 💜 Den heter "Inte din att förlora" och det är den fjärde delen i serien (ni hittar mer om de tidigare delarna genom att söka i sökrutan ovan). Jag tycker att det här är härliga mysdeckare som passar alldeles utmärkt att koppla av med om man gillar sådana 💙 Ljudboken är uppläst av Maria Lyckow och den är 10 timmar och 1 minut lång.

Jag tycker att det här är den bästa av Winglyckes två serier, men med det skrivet så tycker jag att också att böckerna i serien Advokatbyrån Edbladh är läsvärda (och ni hittar mer om även dem här på bloggen) 🤍 

söndag 13 augusti 2023

"Rotfast" av Malin Sanglert

När jag lyssnade på "Det andra arvet" (Malin Sanglerts första bok i Arvserien) imponerades mycket av den. Därför blev jag väldigt glad när den andra boken i serien dök upp på ljudbokstjänsten. Den heter "Rotfast" och det är en lätt nervkittlande historia som kryper in under skinnet på en, men den är inte riktigt lika bra som den första boken. Jag vet inte om det beror på mig eller handlingen, men den har inte det där lilla extra som den första delen hade. Men trots det så tycker jag absolut att boken är läsvärd 💛 Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 8 timmar och 15 minuter lång.

De två böckerna i den här serien är helt fristående från varandra så ni behöver inte ha läst första delen för att kunna uppskatta den här boken. Däremot rekommenderar er att läsa båda två 🧡 Ni kan läsa mer om den första boken genom att klicka på titeln i början av inlägget.

lördag 12 augusti 2023

"Ljug för mig" av Willow Rose (originaltitel: "Don’t Lie To Me")

Den här boken lyssnade jag ut för ett tag sedan. "Ljug inte för mig" är den andra delen i Willow Roses serie om Eva Rae Thomas. Ni hittar mer om den första boken om ni scrollar lite nedåt. Precis som när det gäller den så är jag lite kluven gällande mitt omdöme för samtidigt som det är väldigt spännande så är det något som jag inte får grepp om och som stör mig lite. Helhetsbetyget blir i alla fall godkänt även för den här boken. Ljudboken är uppläst av Callin Öhrvall Delmar och den är 6 timmar och 57 minuter lång.

Även om jag kanske inte jublat över någon av böckerna i den här serien så tror jag att jag kommer att fortsätta att lyssna på den. Den har något jag inte kan förklara som gör att jag vill fortsätta följa Eva Rae Thomas ett tag till i alla fall 💛

fredag 11 augusti 2023

"elle belle bi" av Sara Åström & Anette Sandlund

Den tredje delenSara Åströms och Anette Sandlunds serie om Sofia Winter heter "elle belle bi" och den är precis lika bra och spännande som de två första böckerna i serien 💚 (som ni såklart kan läsa mer om här på bloggen). Jag rekommenderar er att börja från början i serien (om ni inte redan är i fas med böckerna) för annars kan det vara lite svårt att hänga med. Ljudboken är uppläst av Sofia Berntson och den är 10 timmar och 47 minuter lång. 

Det här är en av semesterns hittills bästa böcker och jag har några semesterdagar till så jag hinner förhoppningsvis med någon mer bra bok. Jag har inte hunnit lyssna (och blogga) så mycket som jag hoppats men det innebär ju å andra sidan att ledigheten varit fylld med en massa annat  🌈🌦⚽️🇸🇪 

onsdag 9 augusti 2023

"En perfekt mardröm" av Björn Rietz

Oj oj oj vad bra den här boken är 💙 Precis som den första boken om Ruben Andersson ("En perfekt affär") så är det en krypande och nervkittlande spänning som växer hela tiden. Det går helt enkelt inte att sluta lyssna på/läsa "En perfekt mardröm" innan den är slut. Det finns också en intressant historisk del som kryddar till allt med det där lilla extra som gör att detta är en fullträff 🤍 Ljudboken är uppläst av Magnus Roosmann och den är 15 timmar och 59 minuter lång.

Jag hoppas verkligen att jag får läsa mer av Björn Rietz och det gör inget alls om jag får följa med Ruben på fler spännande äventyr 🖤 Och till er som inte läst eller lyssnat på de här två böckerna än - gör det nu!

fredag 4 augusti 2023

"Strandvaskaren" av Elinor Kapp

Den fjärde delen i Elinor Kapps serie Mord i skärgården heter "Strandvaskaren" och den är min senaste utlyssnade bok. Jag har gillat de tidigare böckerna (som också finns att läsa om här på bloggen) och jag tycker att även den här boken är bra. Jag skulle vilja kalla den för en sommarmysig deckare, men den bjuder på någon överraskning som kanske inte är fullt så mysig så det är egentligen inte rätt ord. Men den passar oavsett utmärkt i hammocken nu i sommar 💛 Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 8 timmar och 8 minuter lång.

Jag rekommenderar hela den här serien och väntar själv med spänning på nästa del (som jag i alla fall misstänker kommer att komma) 🧡

torsdag 3 augusti 2023

"En perfekt affär" av Björn Rietz

Jag hoppades att jag skulle kunna bjuda på ett bra boktips efter två lite mindre fängslande böcker och det kan jag verkligen för WOW vad bra "En perfekt affär" är 🖤 Jag hade helt missat den här boken och hade börjat lyssna på uppföljaren när jag insåg att det fanns en bok innan. Jag tog genast en paus i uppföljaren (som börjat mycket lovande) för att få följa med från början och jag är så glad för det för Björn Rietz har skrivit en mycket fängslande, spännande och nervkittlande bok som jag rekommenderar å det varmaste 🤍 Ljudboken är uppläst av Magnus Roosmann och den är 17 timmar och 53 minuter lång. Ja den är lång, men den är värd varenda sekund.

Som ni förstår så dröjer det inte alltför länge innan jag skriver en rad om nästa bok för "En perfekt affär" är verkligen en fullträff 💥 Har ni (precis som jag) missat den så tycker jag att ni ska läsa eller lyssna på den nu!

tisdag 1 augusti 2023

"Splitter" av Johan Brännström

Varannan bok toppen. Ja så kan jag sammanfatta Johan Brännströms böcker om Mikaela Sköld. Jag gillade verkligen första delen, var mer tveksam till den andra för att sedan åter sträcklyssna på den tredje (ni kan läsa mer om det genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan). Här i den fjärde delen, "Splitter", tappar jag återigen intresset för det känns inte som att jag kommer in i handlingen förrän på slutet. Om det är hur jag är just nu eller om det beror på att storyn inte fångade mig vet jag inte, men jag kan inte ge boken mer än precis godkänd som betyg. Ljudboken är uppläst av Sofia Berntson och den är 15 timmar och 46 minuter lång.

Nu har jag lyssnat på två tveksamma böcker den senaste tiden så jag hoppas verkligen att mitt nästa tips kommer att handla om en lite bättre bok.