Sök i den här bloggen

Translate

lördag 19 december 2020

"Stormvakt" av Kristina Ohlsson

Återigen måste jag säga Äntligen! om att ha läst en bok. Jag tycker väldigt mycket om Kristina Ohlssons tidigare böcker och därför har jag självklart varit nyfiken på hennes senaste bok, "Stormvakt", som är den första delen i en ny serie (Strindbergserien). Och visst är den bra och spännande! Men kanske aningens för lång. Det är lite tungt att skriva det, men kanske hade den vunnit på att vara något kortare. Å andra sidan så vet jag inte vad som skulle bort så det är verkligen svårt, men den kändes lite för lång. Oavsett så blir betyget högt och jag kommer definitivt att fortsätta att följa den här serien. 

Den stillsamme före detta finansmannen August Strindberg lämnar Stockholm för Kungshamn och Hovenäset i Bohuslän. Han har köpt en fastighet där det funnits en begravningsbyrå och där tänker han öppna en second hand-affär. Han anländer till Bohuslän samma blåsiga natt som den mycket omtyckta läraren Agnes spårlöst försvinner. Hela hans nystart kommer att skakas av Agnes försvinnande. Polisen, med Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Och det är allt folk pratar om. Fallet kommer att få anknytningar både till huset August hyr för att bo i men också hans affärsverksamhet. 

"Stormvakt" är ett av mina undantag från jul- och vinterböcker, men för den skull så har jag inte sagt att den inte passar till jul. För om någon deckarälskare skulle hitta den under julgranen så är jag övertygad om att den personen skulle bli väldigt glad! 🎁

"Stormvakt" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Martin Wallström och den är 13 timmar och 22 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar