Sök i den här bloggen

Translate

fredag 4 december 2020

"Offermakaren" av Viveca Sten

Fredag igen! Jag tycker veckorna går så fort trots att man inte kan/får göra så mycket för tillfället. Kanske beror det på att dagarna är korta och mörka, men då kan man ju förgylla tillvaron med en god bok så som "Offermakaren" av Viveca Sten 🤍 Det är första delen i en ny serie (Åremorden) av denna författare och jag tycker att den var både bra och spännande. Man känner igen stilen från hennes andra böcker. Den största skillnaden är att handlingen i den här serien utspelar sig i Åre och inte Sandhamn. 

Hanna Ahlander har tvingats lämna sitt jobb på Citypolisen i Stockholm. Samma dag som hon får det beskedet lämnas hon också av sin sambo. Allt känns olidligt jobbigt så när Hannas syster erbjuder henne att låna deras lyxstuga i Åre nappar hon på det. Hon hinner knappt anlända förrän nyheten om en försvunnen tonårsflicka når henne. Hon ansluter till eftersöket som Missing People anordnar och där väcks hennes intresse för fallet. Daniel Lindskog är inspektör vid Årepolisen och nybliven pappa. När ett lik hittas i en av liftarna får han leda en mördarjakt. Hanna inkommer med tips som hon fått berättat för sig och Daniels kollega Anton föreslår att de ska kolla upp möjligheterna att få med Hanna i teamet. 

Jag gillar som sagt den här boken och att storyn utspelar sig dagarna före jul gör att den är extra mysig att läsa just nu. Jag rekommenderar den varmt! Hoppas att ni alla får en fin helg! ✨

"Offermakaren" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Gunilla Leining och den är 10 timmar och 24 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar