Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 30 december 2020

"Döden som vakar" av Anne-Marie Schjetlein

Nu var det ett tag sedan jag läste/lyssnade på Anne-Marie Schjetleins serie om läkaren Andreas Nylund, men tidigare i höstas kom den femte boken i serien och nu har jag lyssnat på den. Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 9 timmar och 19 minuter lång. "Döden som vakar" är en helt okej deckare. Det bästa med den är dock förordet som Anne-Marie Schjetlein kompletterade med under våren. Handlingen utspelar sig precis innan pandemin bryter ut och tar upp bristerna i vården. 

Andreas och Stina har fått sitt första gemensamma barn, en liten flicka. Familjen är lycklig men det är också slitsamt för dem. Andreas kämpar på sjukhuset och Stina vill hitta något eget så hon söker till en frisörutbildning. Något underligt händer på sjukhuset. En ung kvinna ligger i koma och vid hennes sida vakar hennes pappa natt och dag. Det konstiga är att när hon vaknar upp så är pappan spårlöst försvunnen. Andreas har svårt att släppa det och när han frågar runt bland kollegor i övriga delar av landet upptäcker han liknande fall. Stina har börjat oroa sig för en ny vän som hon träffat på skolan. Väninnans man beter sig mer och mer underligt och försvinner ofta hemifrån i längre perioder. Något är det som inte stämmer. 

Jag gillar den här serien och därför tycker jag så klart att man ska läsa eller lyssna på "Döden som vakar". Men börja från början om ni inte redan läst de första fyra delarna. Ni kan läsa om dem genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar