Sök i den här bloggen

Translate

lördag 26 december 2020

"Rökridå" av Thomas Enger och Jørn Lier Horst (originaltitel: "Røykteppe")

Äntligen har andra delen av Thomas Engers och Jørn Lier Horsts serie om Alexander Blix och Emma Ramm kommit. Jag gillade den första delen, "Nollpunkt", väldigt mycket då jag lyssnade på den i våras. "Rökridå" håller samma klass. Boken är helt enkelt mycket välskriven och tempot är högt. Jag hade svårt att ta pausar i lyssnandet eftersom det var så spännande. Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 10 timmar och 47 minuter lång.

På nyårsafton exploderar en bomb i Oslo och staden sätts i terrorberedskap. Polisen Alexander Blix och hans kollega kommer snabbt till explosionsplatsen och de räddar en kvinna ur vattnet. Enligt bankkortet i jackfickan är kvinnan Ruth-Kristine Smeplass. Hon är mamma till Patricia som två år gammal kidnappades tio år tidigare och har varit försvunnen sedan dess. Även journalisten Emma Ramm befinner sig på platsen och för henne blir händelsen en personlig katastrof. Ett av dödsoffren visar sig vara hennes danska pojkvän. På varsitt håll försöker både Alexander och Emma att ta reda på vad som hände Patricia men också vem som ligger bakom bombattentatet. 

Den här boken kanske kan vara ett hett lästips inför nyår? Restriktionerna säger ju att vi ska ta det lugnt och inte umgås med så mycket folk och då kan ju en spännande bok vara ett trevligt sällskap i stället 💥 Själv hoppas jag att nästa bok i serien snart kommer på svenska! 💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar