Sök i den här bloggen

Translate

lördag 19 december 2020

"Till jorden steg ner" av Hanna Christenson

Nu har jag lyssnat på en feelgoodhistoria i form av "Till jorden steg ner" av Hanna Christenson. Det är inte den bästa julboken jag läst/lyssnat på, men den är väl okej - kanske bara lite för sockersöt för min smak... Ljudboken är uppläst av Kristina Leon och den är 2 timmar och 40 minuter lång.

Matilda och hennes storasyster Olivia tillbringar varje jul tillsammans på stranden i Thailand. Men detta år har systern meddelat att hon träffat en kille och lämnat Thailand. Därför bryts traditionen för första gången på tio år. Nu blir Matilda i stället bjuden till Olivias pojkväns familj i Skellefteå. Familjen har en mängd traditioner som de håller fast vid varje år och det är inte lätt för Matilda att anpassa sig till det. Dessutom verkar systern väldigt förändrad. När det sedan också visar sig att den yngre brodern i familjen hon besöker är hennes plågoande från skolan känns allt ännu mer hemskt. Kommer det trots detta bli en lyckad jul?

Gillar man romatik och julhistorier så är nog "Till jorden steg ner" ett bra val, men för min del kändes det lite för tillrättalagt på något sätt. Men visst julstämning bjuder den i alla fall på och det räddar mitt betyg på boken! ❄️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar