Sök i den här bloggen

Translate

söndag 13 december 2020

"Äventyret med julpuddingen" av Agatha Christie (originaltitel: "The Adventure of the Christmas Pudding")

Jag önskar er alla en fin tredje advent och en Glad Lucia! 🕯🕯🕯 Och vad kan vara bättre än att förgylla dagen med denna underbara och mysiga novell av Agatha Christie? 💫 "Äventyret med julpuddingen" är såklart en pusseldeckare och det är Hercule Poirots äventyr. Den har också filmats så jag har sett den på TV några gånger, men filmen frångår bokens handling lite så man kan absolut läsa den även om man sett den. Ljudboken är uppläst av Mitcho Batalov och den är 1 timme och 49 minuter lång. 

Trots att blotta tanken på den engelska landsbygden vintertid fick Hercule Poirot att rysa beslutade han sig för att fira en riktigt gammaldags jul på ett gods. Men givetvis fanns det en baktanke med julfirandet. Mr Jesmond har bett honom om hjälp med att hitta en mycket värdefull rubin som försvunnit under pinsamma omständigheter. Väl framme på godset träffar han alla andra som är där för att fira jul. Det visar sig att värdinnan också har ett problem som hon vill ha hjälp med. I sitt rum hittar han dessutom ett meddelande som lyder: Ät inte av plumpuddingen. En som vill er väl. Vad är det egentligen som pågår på godset?

Jag tycker absolut att det är värt att lägga knappa två timmar på "Äventyret med julpuddingen"! Den är mycket charmig och mysig! ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar