Sök i den här bloggen

Translate

söndag 8 maj 2022

"I vikens mörker" av Cecilia Andersson

Det här var en hyggligt positiv överraskning 💙 "I vikens mörker" är psykologisk spänning som underhåller men som inte är så överraskande. Det var ganska lätt att räkna ut hur det låg till och hur det skulle sluta men trots det så tycker jag boken är läsvärd. Storyn berättas på ett skickligt sätt och spänningen stegras genom hela boken. Sedan saknar jag som sagt det där lite överraskande momentet som hade varit pricken över i:et, men man kan inte få allt i alla böcker. Ljudboken är uppläst av Anna Thiam och den är 8 timmar och 6 minuter lång. 

53-åriga Anna är nybliven änka och hennes barn är utflyttade. Hon bestämmer sig för att flytta till sommarhuset i Västervik i hopp om att den lugna tryggheten ska ge henne en nystart. Med nya rutiner och nytt uppdrag som ekonom börjar Anna se på sin omgivning med nya ögon. När den 18 år yngre klädförsäljaren Conny visar intresse för henne blir hon smickrad men också lite rädd för att gå vidare. Men han är väldigt påstridig så till slut går hon med på en dejt. Det är dock något med honom som skaver och hon kan inte ge sig hän. Samtidigt väller höstmörkret in över viken och Anna börjar känna sig bevakad. När hon pratar med sin närmsta granne menar han sig också ha märkt konstigheter den senaste tiden. När Anna upptäcker oegentligheter i de ekonomiska uppdrag hon tagit på sig ökar intensiteten av konstigheter. Kan det vara någon som är ute efter henne?

"I vikens mörker" är Cecilia Anderssons debut och blir det fler böcker så finns det stor potential för att de kan bli ännu bättre. Har ni inte redan läst den här boken så tycker jag att ni ska göra det nu! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar