Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 26 maj 2022

"Ett högt pris" av Veronica Palm

Uppföljaren till Veronica Palms "Inte alla män" har kommit 💚 Den heter "Ett högt pris" och nu har jag lyssnat på även den. Jag tycker att det är en bra bok, även om den kanske inte riktigt når upp till den första. Återigen är det en bok om systerskap och kvinnors kamp i männens värld. Intrigen är aktuell och intressant och spänningen är okej. Det som sänker spänningsfaktorn är att tempot i storyn inte är särskilt högt. Sammanfattar jag allt så blir betyget för "Ett högt pris" godkänt med ett litet plus efter. Ljudboken är uppläst av Mirja Turestedt och den är 8 timmar och 59 minuter lång. 

Vilma läser strökurser på universitetet och lever det fria liv som varje nittonåring önskar sig. Dessutom säljer hon sex. Efter en polisrazzia dras hon in i en härva av hallikar, droger och våld. Hon börjar inse att hon kanske inte har så stor makt över sig själv och det suger-daddyliv hon intalat sig att hon har. Samtidigt hamnar Vilmas moster, riksdagsledamoten Emilia Berg, i rampljuset efter att ha uttalat sig starkt kring en politisk sexköpsskandal. Chockad av att någon hon känner och litar på tas på bar gärning inser hon snart att affären är större än det som nått tidningarna. Vilma söker hjälp hos Emilia och de dras in i en farligt eskalerande, våldsam konflikt. Emilia ser hur rättsväsendet inte förmår döma de som begår den här typen av brott och hur offren ensamma får bära skulden och skammen. Emilia riskerar allt när mäktiga personer motarbetar henne och hennes position i riksdagen, och hon tvingas in i en pulshöjande jakt på hämnd, där hon sätter sin politiska karriär på spel. 

"Ett högt pris" är den andra delen i serien om Emilia Berg och jag tycker att den är mycket läsvärd 🤍  Detsamma gäller den första boken i serien. Nu väntar jag med spänning på nästa del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar