Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 31 maj 2022

"Själsfränden" av Sofie Sarenbrant

Jag har alltid höga förväntningar när Sofie Sarenbrant släpper en ny bok och hittills har jag aldrig blivit besviken 💙 Jag blev det inte heller nu när "Själsfränden" kom utan återigen har hon skrivit en rapp deckare som bjuder på vändningar och överraskningar och på så sätt har hon läsaren fast från start till slut. Det är första gången jag lyssnar på en bok av Sarenbrant och det påverkade kanske upplevelsen lite för jag fick inte riktigt samma känsla för karaktärerna den här gången och det beror säkert på att de tidigare redan fått en röst och ett sätt i mitt huvud som inte riktigt stämde överens med uppläsarens. Men boken är som sagt väldigt bra och mycket läsvärd ♥️ Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är dryga 11 timmar lång.

Det är höst i Stockholm när kriminalinspektör Emma Sköld ser en kvinna som balanserar på fel sida om räcket på Västerbron. I famnen håller kvinnan en bebis. Emma försöker övertala kvinnan att inte hoppa och i sista stund lyckas hon och Nyllet rädda bebisen men kvinnan hoppar. Vad kan ligga bakom det valet? Emma har hunnit lova kvinnan att ta hand om barnet men såklart blir det socialen som får se till att barnet får det bra. I alla fall fram till dess de kan hitta pappan och klargöra att han inte har med självmordet att göra. Samtidigt rymmer Emmas ärkefiende från fängelset och han är bestämd på att nu ta ut sin hämnd på henne. Han och hans vän har en otäck plan på hur det ska gå till.

"Själsfränden" är den tionde delen i serien om Emma Sköld och alla böckerna är som sagt mycket spännande och väl värda att läsas 💙 Ni får vet mer om de tidigare delarna (och några andra fristående böcker) om ni söker på författarens namn i sökrutan ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar