Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 19 maj 2022

"Pitbull" av Anne Mette Hancock (originaltitel: "Pittbull")

Som jag har gillat de två första böckerna i den här serien om journalisten Heloise Kaldan 🖤 så när är jag såg att den tredje delen, "Pitbull", fanns att lyssna på kunde jag inte motstå att kasta mig över den. Återigen så tror jag att det, för min del, spelade roll att jag valde att lyssna på den och inte läsa den (jag har läst de tidigare böckerna) för jag fick inte alls samma känsla för "Pitbull". Jag säger inte att boken är dålig, men jag tyckte inte alls att den kom upp i samma standard som de två första böckerna som verkligen knockade mig. Men trots det så är "Pitbull" en mycket spännande och nervkittlande historia och den är definitivt en av de mest spännande böckerna jag tagit del av i år. Jag är svag för överraskande inslag och det bjuds det verkligen på här. Ljudboken är uppläst av Lo Kauppi och den är 8 timmar och 59 minuter lång. 

Heloise skriver en artikel om Röda Korsets vaktjänst som är ett system där volontärer ger en hjälpande hand till människor som ligger på sin dödsbädd. Under researcharbetet möter hon Jan Fischhof, en cancersjuk äldre man från Södra Jylland. Han berättar för Heloise att han i sin ungdom var inblandad i ett mord. Nu när han ligger på sin dödsbädd kommer allt ifatt honom och det verkar som om han är ute efter syndernas förlåtelse. Heloise vägrar tro att Jan är en kallblodig mördare och börjar gräva i vad som hände offret, en man som kallades för Pitbull. Hon upptäcker att händelsen har en koppling till ett fall från slutet på 90-talet då flera unga kvinnor försvann spårlöst. I jakten på sanningen tar hon återigen hjälp av sin gamle vän, mordutredaren Erik Schäfer. Ju mer de gräver desto fler hemligheter kommer fram och det finns de som är beredda att gör allt för att sanningen inte ska komma upp till ytan.

Anne Mette Hancock är en mycket skicklig deckarförfattare och har ni inte redan upptäckt henne så tycker jag att det är dags nu. Börja från början i den här serien (ni kan läsa om alla böckerna genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan) och jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna 🤍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar