Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 2 juni 2022

"Morden i Fleat House" av Lucinda Riley (originaltitel: "The Murders at Fleat House")

Jag har inte läst något av Lucinda Riley tidigare men blev nyfiken på "Morden i Fleat House" när den kom och efter att nu ha lyssnat på den så måste jag bara tipsa er om den 🖤 Gillar man brittiska deckare (böcker, serier eller filmer) så kommer man också att gilla den här boken. Det är både spännande och mysigt på en och samma gång och det tycker jag är en härlig kombination. Karaktärerna är också intressanta och det kryddar såklart till det hela på ett bra sätt också. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 13 timmar och 20 minuter lång. 

När en elev hittas död i Fleat House på St Stephen’s (en avlägset belägen internatskola i Norfolk) vill rektorn avfärda det inträffade som en olycka. Men polisen kan inte utesluta att det rör sig om ett brott och kriminalinspektören Jazmine Hunter (Jazz) får utredningen på sitt bord. Egentligen har hon pga privata skäl bestämt sig för att sluta vid polisen men övertalas till att utreda vad som ligger bakom dödsfallet på skolan. Och det kommer att visa sig att omständigheterna kring elevens tragiska död är minst sagt mystiska. Men de anställda på skolan sluter leden och Jazz inser snart att hon har hamnat i sitt livs mest utmanande mordutredning. På Fleat House skyddas hemligheter som är mörkare än hon någonsin kunnat föreställa sig.

"Morden i Fleat House" tycker jag är en alldeles perfekt bok att njuta av på semestern. Sommaren är ju som gjord för brittiska pusseldeckare i den här klassen ❤️ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar