Sök i den här bloggen

Translate

måndag 6 juni 2022

"Sommarfesten" av Christina Olséni och Micke Hansen

Med "Sommarfesten" av Christina Olséni och Micke Hansen önskar jag er en glad och fin nationaldag! 🇸🇪 Eftersom detta är en härlig och somrig mysdeckare så passar den alldeles utmärkt en dag som denna. Jag är så förtjust i karaktärerna i den här serien och älskar verkligen alla upptåg de hittar på eller hamnar i. Spänningen är på en så där lagom låg nivå för den här genren och humorn är som vanligt på topp. Ljudboken är uppläst av Anton Körberg och den är 9 timmar och 20 minuter lång.

Det är högsommar på Falsterbonäset när den förmögna träningsentreprenören Hector Bondesson anordnar årets sommarfest, ett white party, i sin luxuösa villa vid stranden. Egon är bjuden och går all in i förberedelserna. Han hyr t.o.m. en limousin som ska köra honom och Elisabeth dit. Men Elisabeth får migrän och det slutar med att Egon tar med sig lokalpolisen Mårten Lind i stället. Festen avbryts abrupt när värdinnan hittas död med en kniv i hjärtat. Med tvåhundra personer på gästlistan får Mårten det hett om öronen och det blir inte bättre av att Egon har klampat runt på brottsplatsen. Till Mårtens stora besvikelse kommenderas också hans jobbiga kollega Agatha till platsen för att vara med i utredningen. När ännu en i kretsen kring Hector dör under oklara omständigheter och Mårtens tidigare fru återvänder hem med sin nya kärlek, en konditor från Älvdalen, då mörknar molnen över Falsterbo. 

"Sommarfesten" är den åttonde fristående delen i den här underbara och mysiga deckarserien Mord i Falsterbo. Gissningsvis har ni redan läst de tidigare böckerna (läs om dem genom att söka på författarnas namn i sökrutan ovan) men skulle ni ha missat dem så tycker jag absolut att ni ska ge dem en chans nu i sommar, och så kan ni toppa det hela och avsluta med "Sommarfesten". Ha nu en fortsatt fin nationaldag! 🇸🇪💙💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar