Sök i den här bloggen

Translate

lördag 4 juni 2022

"Ingen ska skonas" av Johan Brännström

Nu har den tredje delen om Mikaela Sköld kommit och den heter "Ingen ska skonas". Jag var mycket förtjust i den första boken "Feber" men tyckte inte att uppföljaren "Röd signal" höll riktigt samma klass, även om den var okej. Nu i "Ingen ska skonas" har Johan Brännström fått upp ångan igen och bjuder på en deckare i högt tempo som är spännande från första stavelsen till sista. Det som stör mig lite är att huvudkaraktären är så ängslig hela tiden och aldrig vågar ställa de viktiga frågorna i rätt tid, men samtidigt förstår jag att det är ett sätt att hålla igång nerven i storyn så jag får köpa det. Har ni inte redan upptäckt de här böckerna är det dags att göra det nu 💛 Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 11 timmar och 13 minuter lång. 

Polisen kallas till ett hyreshus då en kvinna som ska hämta sitt barn hos mormodern blir orolig. Det man möter när man kommer dit är ett bostadshus fullt av döda hyresgäster. Mikaela Sköld har lämnat sitt jobb som journalist och börjat som handläggare på polisens underrättelsetjänst. Det här fallet blir starten på hennes karriär där och det blir såklart en chock att kastas in i ett fall med en massmördare. Alla spår tyder på att morden är gängrelaterade men snart förs utredningen in i en annan riktning. Mikaela beger sig ut på fältet trots att det inte ingår i hennes arbetsuppgifter och det visar sig vara mer farligt än hon kunnat ana. 

"Ingen ska skonas" är en deckare som bjuder på många vändningar och överraskningar, precis som de två tidigare böckerna i serien. Jag tycker att ni ska läsa dem alla tre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar