Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 3 juni 2021

"Röd signal" av Johan Brännström

Uppföljaren till "Feber" är här! Den heter "Röd signal" och den är helt okej men inte riktigt lika bra som den förra boken. Johan Brännström är en bra berättare och tempot är högt, men jag tror att den här boken lider lite av att nyhetens behag är borta. Men det är en bra och spännande deckare som landar på betyg medel +. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 9 timmar och 51 minuter lång.

Först tror man att det handlar om tragiska självmord. Men när Mikaela Skölds sambos examen faller ner på rälsen framför ett tåg börjar både hon och sambon Kim ställa obekväma frågor. Nu blir det också uppenbart för polisen att någon knuffar ner folk framför tåg. Mikaela inser sedan också att dåden har en koppling till hennes artiklar på Nyhetsbyrån. Men varför vill någon döda folk som arbetar på eller med tåg? Det knakar också i förhållandet mellan Mikaela och Kim. Samtidigt som de kämpar med att rädda relationen kommer de också närmare den seriemördare som alla fruktar...

"Röd signal" är den andra delen i serien om journalisten Mikaela Sköld. Även om jag nu inte var lika fascinerad av den här boken som jag var av den förra så kommer jag att fortsätta följa serien om det blir en fortsättning på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar