Sök i den här bloggen

Translate

söndag 20 juni 2021

"Blodskam" av Caroline Engvall

Första delen i Caroline Engvalls nya serie heter "Blodskam" och det är min senast lästa bok. Den skiljer sig väldigt mycket från hennes förra serie om Ulrika Stenhammar och Lovisa Ling (ni kan läsa om de böckerna om ni söker på författarens namn i sökrutan ovan). Den här nya serien som handlar om systerskap och hemligheter är inte en polisdeckare utan mer en familjesaga med mörkt djup. Jag tycker att den är bra, men inte lika spännande som de tidigare böckerna. Boken får betyget väl godkänd och jag kommer att läsa/lyssna på fortsättningen.

Elizabeth åker till Thailand på julsemester tillsammans med sin mamma, systern Sofia och hennes familj. Elisabeth och Sofia har inte den närmsta kontakten men på nyårsafton pratar de en hel del på tu man hand. Senare samma dag försvinner Sofia. Men innan någon i familjen hinner bli riktigt orolig hittas hon död i vattnet. Det som skulle varit en underbar semester slutar istället i katastrof. Händelsen för Elizabeth tillbaka till ett mörkt förflutet, till barndomen och till Ormvattnet. Ligger det någon sanning i mammans tro och skrönor om sjörået och var det sjörået som tog Sofia?

"Blodskam" är som sagt en bok som jag ger ett bra betyg och mycket av det bygger på att jag gillar Engvalls sätt att berätta och att det historiska perspektivet på intrigen. Jag hade dock önskat mig lite mer spänning och nerv, men det kanske kommer i fortsättningen? Föredrar ni att lyssna på böcker så finns "Blodskam" också som ljudbok. Den är uppläst av Anna Maria Käll och den är 8 timmar och 32 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar