Sök i den här bloggen

Translate

måndag 28 juni 2021

"Döden går på visning" av Anders de la Motte och Måns Nilsson

Vilken härlig start på en ny pusseldeckarserie! 💛 "Döden går på visning" är alltså första delen i Morden på Österlen, som är en ny serie skriven av Anders de la Motte och Måns Nilsson. Jag gillar karaktärerna, jag älskar miljön och omslaget tycker jag är så mysigt. Nu spelar ju egentligen inte det någon roll för handlingen men det är så klart kul när omslaget inbjuder till läsning och förhoppningarna då också blir besvarade. Detta är en klassisk pusseldeckare med ett mordmysterium och ett begränsat antal misstänka. Läsaren får ledtrådar och bevis utportionerade och så är det bara upp till var och en att försöka klura ut lösningen innan den presenteras på ett äkta Agatha Christie-vis på slutet. 

Stjärnmäklaren Jessie Anderson hittas mördad i samband med en husvisning på Österlen. Hennes nya byggprojekt har skapat starka känslor i trakten så antalet misstänkta är många. Kommissarien Peter Vinston från Stockholm har egentligen semester och ska vila upp sig i väntan på att provresultaten från hans läkarundersökning kommer. Han har drabbats av yrselattacker och svimningar och behöver ta det lugnt. Därför befinner han sig på Österlen där hans exfru och dotter bor. Han är på husvisningen där Jessie hittas död och blir ombedd av traktens polischef att hjälpa den oerfarna polisassistenten Tove Esping med utredningen. Kollegerna retar sig på varandra men formar en motvillig vänskap i jakten på sanningen. Kommer de hitta mördaren innan denne slår till igen?

"Döden går på visning" är en perfekt sommarbok och jag rekommenderar den å det varmaste ☀️ Föredrar ni att lyssna på böcker så finns boken också som ljudbok. Den är uppläst av Gunilla Leining och den är 9 timmar och 29 minuter lång. Själv ser jag verkligen fram emot fortsättningen på den här serien! 💙

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar