Sök i den här bloggen

Translate

måndag 21 juni 2021

"Ett hjärta i bitar" av Elisabeth Andersson

Jag slås nu av hur många bra debutanter den här våren och försommaren bjudit på 💚 Nu har Elisabeth Andersson visserligen tidigare skrivit feelgood men "Ett hjärta i bitar" är hennes deckardebut så på sätt och vis kan jag räkna in även den här boken bland bra debutanter... Eller i alla fall till viss del. För att det inte är Anderssons första bok märker man när man läser för storyn är bra berättad, och att hon har en bakgrund i feelgood märks också eftersom detta är en mysdeckare av hög klass. Ljudboken är uppläst av Sofia Berntson och den är 8 timmar och 35 minuter lång.

I början av sommaren flyttar Tina från Stockholm till Skåne för att gifta sig med sitt livs kärlek, greven Fredrik af Schelin. Hon har haft en framgångsrik karriär inom Stockholmspolisen men ser nu fram emot ett sabbatsår. Men det som skulle bli en romantisk nystart får ett abrupt slut ett par veckor efter bröllopet. Plötsligt är Tina ensam igen. Nu med huvudansvaret för slottet och en tung sorg. Så när hon får möjlighet att börja hos Skånepolisen, där hon ska stötta en ung ny chef, polisen Maja Hadzic, tvekar hon inte att tacka ja. Snart har de en mordutredning på halsen och den drar till sig både nationellt och internationellt intresse. Den döde är nämligen den kände och omtyckte ryttaren Ulf Waldenhök. Men när Tina och Maja börja gräva i Ulfs förflutna finner de flera fiender. Vem gick så långt som att faktiskt ha ihjäl honom?

"Ett hjärta i bitar" är den första delen i serien Österlenmorden och jag ser mycket fram emot att fortsätta följa den 🤍 Även den här boken kvalar in på listan över heta lästips inför era semestrar! ☀️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar