Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 2 juni 2021

"När en man kontrollerar en kvinna" av Evalena Andersson

Jag snubblade över den här boken som är en gripande berättelse om Angelicas destruktiva relation, hennes självrannsakan och läkandeprocess. Evalena Andersson har fångat en kontrollerande relation på ett sätt som inte går att värja sig mot. Man kan lätt sätta sig in i situationerna och boken är på det sättet viktig. "När en man kontrollerar en kvinna" är baserad på verkliga händelser och det gör den ännu mer gripande. Ljudboken är uppläst av EvaMaria Oria och den är 5 timmar och 30 minuter lång. 

Angelica är 45 år och har lämnat en osund kärleksrelation med Johan. Han har under deras relation varit kontrollerande och manipulerande. Och nu försöker hon förstå vad som hände. Hur kom det sig att hon blev en förövare som till sist slog? Hon reser ensam till Thailand och börjar detaljerat dokumentera tiden med Johan. Det blir en resa i inre och yttre upptäckande om vad som händer med oss när vi utsätts för kränkningar, manipulationer och psykiskt våld. 

Jag tycker att "När en man kontrollerar en kvinna" bara ska läsas! Jag tror att den kan hjälpa många att inse när gränser sakta suddas ut. Sådant som kan vara svårt att upptäcka när man är i situationen själv. Ämnet är svårt men boken är lättläst och enkel att ta till sig. Läs eller lyssna - och gör det nu! 💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar