Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 17 juni 2021

"Ryttaren" av Christina Olséni och Micke Hansen

Den tredje delen i författarduon Christina Olsénis och Micke Hansens serie Mord i Falsterbo heter "Ryttaren" och nu är även den utlyssnad. Den här gången sker det ett mord i anknytning till Falsterbo Horse Show och ännu en gång får vi följa med fyrklövern (Egon, Ragnar, Märta och Elisabeth) på äventyr. De här karaktärerna tillsammans med den hopplösa närpolisen Mårten har en stor betydelse i att jag gillar den här serien. Humorn växer som sagt i takt med antalet delar i serien. Den här ljudboken är som de tidigare uppläst av Anton Körberg och den är 10 timmar och 35 minuter lång.

Nationsflaggorna vajar i sommarbrisen och solen står högt på himlen. Kommunen har, till borgmästarens oförställda glädje, två lokala ryttare i toppklass som konkurrerar om den sista OS-platsen i hopplandslaget. Nu ska de göra upp om den platsen och spänningen är på topp. Förhandsfavoriten Leopold Gyllenstierna rider in och tar emot folkets jubel, men redan efter tredje hindret faller han död ner. Det visar sig att det inte är en naturlig död och återigen får Mårten och Lisa en klurig mordgåta att lösa. Egon som var på plats när mordet skedde bestämmer sig återigen för att försöka lösa det hela på egen hand. 

Nu är jag i fas med den här serien och alltså redo för den sjunde delen ("Hotellgästen") som är på gång under året. Det ska bli kul att få fortsätta att följa detta mysiga och knasiga gäng 💚 Ni kan läsa om alla de tidigare delarna i serien genom att söka på författarnas namn i sökrutan ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar