Sök i den här bloggen

Translate

fredag 11 juni 2021

"Vådaskott" av Katrine Engberg (originaltitel: "Vådeskud")

Min senast lästa bok är "Vådaskott" av Katrine Engberg. Det är den tredje delen i Köpenhamnsserien och ni kan läsa om de tidigare delarna genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan. Eftersom jag fortsätter att läsa den här serien så förstår ni säkert att jag gillar den. "Vådaskott" följer samma stil som de två första böckerna och det är spännande från början till slut. Jag gillar också karaktärerna i böckerna väldigt mycket och det alltid ett plus. 

Tonåringen Oscar försvinner från sitt välbärgade hem i Köpenhamn och lämnar ett kryptiskt meddelande efter sig. Utredningen tilldelas  polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner och när de besöker Oscars färgstarka familj Dreyer-Hoff känner de att direkt att saker och ting kanske inte står rätt till. Familjen driver ett auktionshus och även där har det skakat genom åren med skandaler och anklagelser om att driva upp priser genom bluffbud. Inte långt efter Oscars försvinnande hittas ett lik i sopförbränningsanläggningen Amager och man befarar att det är Oscar som hittats. Författaren Esther de Laurenti har näsa för mysterier och är vän med Kørner. Hon gör en fasansfull upptäckt på webbsidan för Dreyer-Hoffs auktionshus...

Har ni inte redan upptäckt den här serien så är det hög tid att ni gör det nu 💛 Föredrar ni att lyssna så finns "Vådaskott" också som ljudbok. Den är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är dryga 10 timmar lång. Nu önskar jag er en fin helg! Själv ska jag piffa till mig inför ett studentfirande och sedan kommer jag antagligen hänga vid TV:n och fotbolls-EM. Men jag hoppas att jag ska hinna läsa och lyssna också så att jag kan tipsa om fler bra böcker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar