Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 29 juni 2021

"Polisen som vägrade ta semester" av Gösta Unefäldt

Om man vill ha en äkta mysig sommardeckare så blir det nästan aldrig fel att välja en bok i Gösta Unefäldts serie Polisen i Strömstad. Jag har nu lyssnat på "Polisen som vägrade ta semester" som jag tror är den första delen i serien. Det blir lite rörigt då man försöker ta reda på i vilken ordning de kommit ut och det har jag skrivit om tidigare. Flera böcker kan presenteras som del 2 eller 3 osv. Men just den här tror jag är den första och den har också filmats och visats på SVT. Jag får riktiga sommarvibbar och blir lite nostalgisk då jag lyssnar på de här böckerna. Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 10 timmar och 13 minuter lång.

Polischef Gustav Jörgensson håller på att packa inför sin fiskesemester i Norge då han får veta att ett äldre par hittat en död flicka mellan klipporna på en ö utanför Strömstad. Hon är naken och man kan konstatera att hon bragts om livet. Semesteridyllen i Strömstad förvandlas till en mardröm och turisterna flyr. För Jörgensson och hans medarbetare blir de heta augustidagarna en kamp mot klockan. De tror inte att mördaren kommer att sluta mörda om de inte stoppar honom. 

Som sagt; vill ni ha den där äkta sommarkänslan så läs eller lyssna på en bok i den här serien. Ni hittar fler av dem här på bloggen om ni söker på författarens namn i sökrutan ovan. För egen del så var inte detta sommarens första och sista Polisen i Strömstad-bok utan jag kan utlova fler redan nu! 💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar