Sök i den här bloggen

Translate

måndag 7 juni 2021

"Central Park" av Guillaume Musso (originaltitel: "Central Park")

Som jag skrev i slutet av förra inlägget så har jag en ny författarfavorit i form av Guillaume Musso. De är några stycken som toppar den listan och det är så kul när man hittar en författare som kan fängsla en till fullo. "Central Park" är inte riktigt lika bra som den förra boken, men den är ändå väldigt bra. Det är spännande från första stavelsen och boken bjuder på vändningar och överraskningar som inte går att förutse. Jag säger bara WOW! Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 9 timmar och 7 minuter lång.

En tidig morgon i Central Park vaknar Alice och Gabriel på en bänk, fastlåsta i varandra med handbojor. De kan inte minnas att de någonsin har träffats. Kvällen innan var Alice ute och festade med sin väninnor hemma i Paris och Gabriel spelade piano på en jazzbar i Dublin. Hur har de hamnat här och varför är de ihopbojade? Alice har blod på sin blus men har ingen aning om hur det hamnat där. Hon är polis hemma i Frankrike och ber en kollega där hemma att börja grotta i vad som kan ha hänt. Samtidigt måste också Alice och Gabriel försöka klura ut vad de få ledtrådarna de lämnats med kan betyda och vart de leder...

"Central Park" är en toppenbok att ta sällskap av i hängmattan! Läs eller lyssna - men framförallt njut av en riktigt riktigt bra bok! 💜 Jag ser med glädje fram emot fler böcker av den här författaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar