Sök i den här bloggen

Translate

fredag 18 juni 2021

"Stranden" av Anna Breitholtz Monsén

Då testade jag något nytt igen! "Stranden" av Anna Breitholtz Monsén är en spännande och härlig debut och den första delen i en serie om Lina Lantz och hennes egensinniga morfar i skånska Sandinge. Jag gillade verkligen boken som är både spännande och mysig och den bjuder på en skön sommarkänsla. Om första boken i en serie är så här bra kan man inte annat än se fram emot fortsättningen. Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 14 timmar lång.

Sommaren 1988 hänger de två sextonåriga vännerna Erik och Peter mycket med varandra. Peter bor delvis hemma hos Erik och hans föräldrar eftersom han har det jobbigt hemma med sin alkoholiserade pappa. En dag försvinner Peter spårlöst. Det enda han lämnar efter sig är några blodiga kläder på stranden. Drygt trettio år senare kommer den före detta polisen och livvakten Lina Lantz till Sandinge i Skåne. Hon har ärvt ett gammalt hus efter en vän till familjen och leker med tanken på att börja ett nytt liv i den lilla kuststaden tillsammans med sina katter. När en ung man hittas mördad på stranden dras Lina motvilligt in i en utredning som leder henne tillbaka till händelserna den där sommaren för länge sedan. 

Om jag ska klaga på något i den här boken så blir det kanske lite för mycket kattema och allt kring dem, men samtidigt ger det en charm till boken och gör att den sticker ut. "Stranden" är en riktigt bra och spännande sommarbok så se till att ha den till hands när det är dags för semester ☀️ Nu önskar jag en fin fredagskväll och en trevlig helg! Det började ju bra med en svensk EM-seger! 🇸🇪💙💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar