Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 8 juni 2022

"Ett fynd att dö för" av Anders de la Motte och Måns Nilsson

Äntligen har den andra delen i Anders de la Mottes och Måns Nilssons serie Morden på Österlen kommit 💙 Den heter "Ett fynd att dö för" och den är lika härlig som den första boken, "Döden går på visning" (ni kan läsa om den om ni klickar på titeln). Som ni kanske märker så har sommarens alla mysdeckare börjat komma (förra inlägget var ju också en sådan bok) och jag gillar verkligen att mysa till det med lite mildare spänning när jag slappar i solstolen ⛱ Om ni också gör det så är "Ett fynd att dö för" ett utmärkt val att ha med sig där. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 10 timmar och 38 minuter lång.

Det är högsommar på Österlen och den stora antikmarknaden i Degeberga ska gå av stapeln. Men portarna hinner knappt slås upp förrän ett brutalt mord på en ökänd antikhandlare chockar besökarna. Kriminalkommissarie Peter Vinston dras in i fallet trots att han fortfarande har semester. Han blir ombedd att än en gång hjälpa Tove Esping med en utredning. Hon i sin tur arbetar hårt för att bevaka sin position hos Simrishamnspolisen. Medan den omaka duon utreder mordet förbereder sig bygden för teveinspelningen av Antikrundan på Gärsnäs slott. Vinston och Esping inser snart att antikvitetsvärlden är full av excentriska människor, gamla konflikter och gåtor som är ovanligt svåra att lösa. Fallet är svårlöst och fler personer svävar i fara...

Som ni förstår så kommer jag nu att varmt rekommendera den här boken inför sommarens lata dagar 💛 Jag tycker att det här är riktigt bra sommarläsning och jag längtar efter fler böcker av den här författarduon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar