Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 29 juni 2022

"Det elfte manuset" av Anne Holt (originaltitel: "Det ellevte manus")

Jag tänker slå fast det nu - Anne Holt kan inte skriva en dålig bok. Jag är så imponerad av hur hon hela tiden lyckas förnya sig själv och hålla sina böcker aktuella. "Det elfte manuset" är en Hanne Wilhelmsen-deckare och den är mycket bra 🤍 Det är inte hisnande spänning utan mer krypande psykologisk spänning och allt utspelar sig i ett coronanedstängt Norge, vilket blir en intressant inramning av en välskriven intrig. Ljudboken är uppläst av Magnus Roosmann och den är 15 timmar och 22 minuter lång. 

Pandemin har tagit över världen. Den legendariska polisen Hanne Wilhelmsen är sedan länge pensionerad. Hon har levt isolerad i åratal, men nu när Norge stängs ner vågar hon sig äntligen ut i den folktomma staden igen. Men bara på nätterna. Polisassistent Henrik Holme arbetar med ett mord som ingen annan bryr sig om. En död kvinna har hittats naken i bagageutrymmet till en bil. Kroppen är oskadad men ansiktet sönderslaget. Hon är inte anmäld saknad och ingen vet vem hon är. När Holme kör fast vänder han sig till sin gamla mentor Hanne för hjälp. Fallet intresserar henne och hon ger honom några goda råd. Samtidigt försvinner ett värdefullt manuskript på ett av Norges största förlag. Ansvarig för att jaga rätt på det blir en ung, nyanställd kvinnlig redaktör. Hon har dessutom fått uppdraget att editera Hanne Wilhelmsens manus. Hanne har nämligen skrivit en bok som hon nu vill få utgiven. Samarbetet blir snårigt, men när Hanne får nys om det försvunna manuset blir hon ivrig att hjälpa till med även den jakten. 

"Det elfte manuset" är den elfte boken om Hanne Wilhelmsen och ni kan läsa om många fler av dem om ni söker på författarens namn i sökrutan ovan. Jag kan lova att ni inte kommer bli besvikna på någon av hennes böcker. Det gäller både den här serien och alla de andra böckerna hon skrivit 🖤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar