Sök i den här bloggen

Translate

fredag 1 juli 2022

"Hetta" av Jane Harper (originaltitel: "The Dry")

Den här boken har jsg tänkt läsa enda sedan den fick ett uppsving något tidigare år då det blev en värmebölja över landet. Den gången blev det aldrig av, men nu kom ett nytt passande tillfälle när värmen spred sig över landet i midsommarhelgen. Och uttrycket den som väntar på något gott passar väldigt fint här för jösses vilken bra bok "Hetta" är 💛 Jag vet inte om jag läst något annat av Jane Harper tidigare, men jag kan lova att jag kommer läsa mer av henne nu. "Hetta" är en nervkittlande historia med riktig spänning som kryper in under huden på läsaren. Dessutom är karaktärerna fängslande och intressanta. Alla saker tillsammans gör att det blir högsta betyg till den här boken 🔥 Ljudboken är uppläst av Niklas Engdahl och den är 10 timmar och 55 minuter lång.

Invånarna i den lilla avfolkningsorten Kiewarra tvingas dagligen fatta desperata beslut på grund av den torka som tagit ett ordentlig grepp om Australien. Under mystiska omständigheter tar Luke Hadler livet av sin familj och sedan sig själv. Poliskommissarie Aaron Falk kommer tillbaka till sin barndoms hemtrakter för att närvara vid begravningen. Luke var hans bäste vän, men de delade också en mörk hemlighet. Falk har egentligen tänkt åka hem dagen efter begravningen, men Lukes föräldrar ber honom om hjälp med att ta reda på vad som hänt då de ifrågasätter det som hittlls kommit fram. Frank får direkt en bestämd känsla av att något inte stämmer, men ju mer han nystar i fallet desto mer börjar gamla sår att blöda. Sedan länge begravda lögner tar sig upp till ytan och Falk tvingas konfronteras med sina egna värsta minnen. 

Jag gissar at ni är många som redan läst "Hetta" men om någon av er har missat den så tycker jag att ni ska läsa den NU 🤍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar