Sök i den här bloggen

Translate

fredag 8 juli 2022

"Anklagelsen" av Michaela Winglycke

Nu har jag lyssnat på "Anklagelsen" av Michaela Winglycke. Det är den andra delen i hennes serie Advokatbyrån Edbladh. Det är en helt okej deckare som absolut är läsvärd, men den är inte något extraordinärt. Storyn är välskriven och karaktärerna fortsätter att vara intressanta. Jag tycker bara att det där lilla extra saknades. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 10 timmar och 26 minuter lång. 

Olivia är fotbollsfrun och influencern med lyxvilla på Lidingö och en fin familj. Men en dag rasar hela hennes tillvaro samman. Hennes äldsta dotter kommer med en anklagelse som är fasansfull och som slår sönder det idylliska familjelivet. Dahlia Wester har återhämtat sig någorlunda efter sin första turbulenta tid på Advokatbyrån Edbladh. Men så sker något som gör att hon blir tvungen att vända sig till kollegan Philip för stöd, trots att deras relation är ansträngd just nu. Philip i sin tur tvivlar allt mer på sitt förhållande med Sophie, vilket inte underlättas av att hon är gravid. När Olivia kontaktar Dahlia för juridisk hjälp korsas deras vägar och Dahlia slås av att Olivia är svår att tyda. Att hon döljer något är uppenbart, men vad är det hon inte vill berätta? Dahlia och Philip kommer allt närmre varandra och känslorna blir allt svårare att ignorera. Men hur ska Philip kunna lämna sin gravdia flickvän?

"Anklagelsen" är uppföljaren till "Arrangemanget" (som ni kan läsa om genom att klicka på titeln). Även om jag inte tycker att det här var en toppenbok så kommer jag ändå vilja fortsätta följa den här serien framöver 💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar