Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 19 juli 2022

"Deadline" av Martina Royy

Nu valde jag att lyssna på "Deadline" av Martina Royy och det kändes som ett fräscht val efter att ha konsumerat en radda polisdeckare den senaste tiden 💛 Det här är inte alls en ordinär deckare där polisarbetet är i fokus, även om det också finns där parallellt med resten. Här har vi i stället konsttjuvar, deras planering och deras realtioner som det drivande i storyn. Jag måste säga att jag gillade den här boken skarpt 🖤 Ljudboken är uppläst av Callin Öhrvall Delmar och den är 7 timmar och 18 minuter lång. 

Alivia Krans har lämnat livet som konsttjuv i den så kallade Projektgruppen bakom sig. Men när hennes före detta arbetsgivare, den gåtfulla M, ringer väcks hennes nyfikenhet. Alivia har samma dag fått reda på att hennes ultimata mål, Fabergés kejserliga mosaikägg, kommer till Stockholm för att ställas ut. När hennes pappa Henry i samma veva diagnostiseras med cancer och plötsligt står inför ekonomiska svårigheter bestämmer sig Alivia för att tacka ja till erbjudandet. Snart slits Alivia mellan sjukhusbesök och intensiv planering inför den tidspressade kuppens Deadline. Inget underlättas heller av att hon på nytt behöver arbeta tillsammans med sitt ex Adrian. Adrian som också berättar att han ska bli pappa. Parallellt söker den nyexaminerade polisen Lina Wallson tillsammans med kriminalinspektör Stellan Andersson efter spår som kan leda dem till den eller de personer som under flera år stulit ovärderliga antikviteter. Linas och Alivias vägar korsas och de överrumplas båda av de känslor som svallar upp. Nu återstår att se vem av dem kommer utföra sitt jobb bäst?

"Deadline" är en mycket välskriven och spännande bok som håller från start till slut och eftersom det är den första delen i serien om Alivia Krans har jag mycket att se fram emot framöver 💛

2 kommentarer:

 1. Men wow! Tusen tack för din fina recension. Den värmde verkligen :)
  Glad sommar!
  /M. Royy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag som ska tacka för en väldigt bra bok :) /Nenne

   Radera